Nissan Navara nu va mai fi produs în Europa. Piața pick-up-urilor, în declin

Nissan a anunțat încetarea asamblării modelului Navara în Europa, confirmând declinul pieței pick-up. Ford Ranger și Toyota Hilux rămân vedetele nișei.
Robert Stan - lun, 14 iun. 2021, 22:11
Nissan Navara nu va mai fi produs în Europa. Piața pick-up-urilor, în declin

Între 2015 și 2018, piața europeană a pick-up-urilor țintea depășirea plafonului de 200.000 de unități. Generații noi ale vehiculelor deja consacrate sau chiar noi apariții dădeau un puternic imbold acestei nișe de piață care urca de la 116.565 de unități în 2015 până la 165.121 unități în 2018.

Deși prognozele arătau depășirea pragului de 200.000 de unități până în 2020, în 2019 piața a scăzut la 159.785 unități pentru ca, în 2020, să ajungă la doar 116.280 unități. Ca urmare a acestui declin, dar și din cauza normelor tot mai drastice de depoluare greu de atins cu vehicule de acest tip, mai multe companii au anunțat că renunță să mai vândă sau producă pick-up-uri în Europa.

Ultima dintre acestea este Nissan, companie japoneză care are încă în portofoliu unul dintre cele mai căutate modele de pe piață. În primul trimestru al acestui an Nissan Navara a fost comercializat în doar 3.279 de exemplare la nivelul întregului continent, modelul ocupând locul patru după Ford Ranger (12.000 unități), Toyota Hilux (8.890 unități) și Mitsubishi L200 (3.522 unități).

Un comunicat al japonezilor de la Nissan a lămurit ceea ce mulți știau deja încă de când a fost anunțată închiderea uzinei din Barcelona: modelul Navara va dispărea de pe piața europeană.

„Producția actualei generații Nissan Navara pentru piețele europene se va încheia odată cu închiderea fabricii noastre din Barcelona în decembrie 2021, iar vânzările vor înceta în cursul anului 2022. Acest lucru reflectă scăderea segmentului pick-up-urilor din Europa”, au menționat niponii în comunicat.

Inițial exista speranța că Nissan va aduce Navara în Europa de la uzina sa din Tailanda, însă și această pistă a fost abandonată.

În acest context, Ford Ranger, Toyota Hilux și Isuzu D-Max vor rămâne principalii exponenți ai micului segment de piață al pick-up-urilor, aceste modele fiind în curând însoțite de o nouă generație Volkswagen Amarok care va avea la bază platforma Ford Ranger. Despre prezența Mitsubshi L200 există informații neclare în prezent.

Citește și:

– Renault și Nissan strâng rândurile pentru a dezvolta mașini electrice și hibride
– După Renault, și Nissan își vinde participația la Daimler

Te-ar mai putea interesa și
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în acest an
Verchere, OMV Petrom: Vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, dacă legislaţia nu va fi modificată în ...
Dacă Legea offshore nu va fi modificată în acest an, vom pierde ultimul tren pentru gazele din Marea Neagră, a declarat, miercuri, directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, într-o......
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Pfizer estimează că va câştiga 33,5 miliarde de dolari în acest an din vânzarea de vaccinuri anti-Covid
Grupul farmaceutic american Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 ...
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Ringier preia participaţiile deţinute de Axel Springer pe mai multe pieţe din Europa de Est
Grupul elveţian de media Ringier AG a anunţat miercuri că a decis să îşi extindă activităţile din Europa de Est ...
Peste 150 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 26.700 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Peste 150 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 26.700 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 159 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...