Nissan, noul sponsor al UEFA Champions League, în locul companiei Ford

Al doilea producător auto din Japonia, Nissan Motor, a semnat, luni, acordul prin care va deveni, începând din sezonul viitor, sponsor al UEFA Champions League, înlocuind compania Ford, care, în martie, a anunţat că va încheia sponsorizarea de 22 de ani a celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume, transmit RTE News şi BBC.
Economica.net - lun, 07 apr. 2014, 09:01
Nissan, noul sponsor al UEFA Champions League, în locul companiei Ford

Tranzacţia face parte din obiectivul Nissan (partener de alianţă al Renault) de a deveni cel mai important brand din Asia pe piaţa europeană.

Nissan a anunţat că acordul semnat pe patru ani este cel mai mare contract de sponsorizare al său, dar nu a dat publicităţii detaliile financiare, refuzând să comenteze informaţiile din presă care susţin că grupul nipon va plăti 75 de milioane de dolari pe sezon.

Alte competiţii sportive sponsorizate de Nissan sunt Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, în Brazilia, echipele olimpice al Marii Britanii şi Mexicului şi Cupa Africii pe Naţiuni.

Luna trecută, producătorul auto american Ford a anunţat că va încheia sponsorizarea UEFA Champions League, cea mai prestigioasă competiţie inter-cluburi din fotbalul european. Ford a fost sponsor al Champions League de la lansarea competiţiei, în sezonul 1992 – 1993.

Alţi sponsori importanţi ai competiţiei sunt Mastercard, Unicredit, Heineken, Gazprom şi Sony.

Nissan a anunţat că UEFA Champions League are o audienţă TV cumulată de patru miliarde de dolari în timpul sezonului septembrie – mai, competiţia fiind intens urmărită şi în Asia şi America de Sud.

‘Puterea Champions League vine din faptul că putem ajunge la oameni din întreaga lume. Cel mai important aspect al tranzacţiei este, evident, prezenţa noastră pe piaţa europeană, unde avem ambiţia de a deveni cel mai important brand din Asia’, a declarat şeful diviziei globale de marketing a Nissan, Roel de Vries.

În prezent, cel mai important producător auto nipon prezent în Europa este Toyota, cu o cotă de piaţă de peste 4%, în timp ce pentru locul doi concurează Nissan şi Hyundai (Coreea de Sud).

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Virgil Popescu: Cu toţii ştim motivul creşterii preţului gazelor naturale. Este o speculaţie pe piaţă, făcută de Federaţia Rusă, prin Gazprom
Virgil Popescu: Cu toţii ştim motivul creşterii preţului gazelor naturale. Este o speculaţie pe piaţă, făcută de ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, marţi, la recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciureşti, ...
Aproximativ 77% dintre companii îşi recompensează angajaţii la final de an – platformă de recrutare
Aproximativ 77% dintre companii îşi recompensează angajaţii la final de an – platformă de recrutare
Aproximativ 77% dintre companii îşi vor recompensa angajaţii de sărbători, arată datele unei platforme de recrutare.
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox
Cristi Moga preia poziția de Head of Capital Markets al firmei Cushman & Wakefield Echinox și va coordona activitatea echipei ...