Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker

Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari.
Robert Stan - Dum, 03 mart. 2024, 18:47
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker

Japonezii de la Nissan Motor sunt în discuții avansate cu Fisker pentru o finanțare menită să salveze micul producător de la faliment, dar și să ofere acces producătorului nipon la o performantă platformă pentru un pick-up electric.

Conform Reuters, surse apropiate celor două companii au confirmat negocierile menționând și că acestea sunt „avansate”. De altfel, tranzacția s-ar putea încheia chiar în această lună.

Printre temele discutate de cei doi constructori auto se numără o investiție de 400 de milioane de dolari a Nissan, bani cu care Fisker și-ar putea finanța continuarea dezvoltării platformei sale pentru pick-up-uri electrice.

În schimbul investiției, Nissan ar putea primi dreptul de a folosi aceeași platformă pentru un pick-up propriu destinat în special pieței din Statele Unite.

Săptămâna trecută, oficialii Fisker au anunțat că producătorul de mașini electrice se confruntă cu riscul de a opri întreaga sa activitate din cauza problemelor de finanțare. Pentru început, Fisker își va reduce cu circa 15% forța de muncă. Tot atunci, reprezentanții producătorului menționau că se află în discuții cu un mare producător auto pentru o potențială investiție și un parteneriat.

Pentru Fisker, tranzacția ar putea fi un colac de salvare de care are nevoie pentru a supraviețui într-un moment în care reducerile agresive de prețuri operate la nivel global de lideri ai industriei de vehicule electrice precum Tesla sau BYD exercită presiuni asupra tuturor companiilor implicate în afaceri similare, mai ales asupra unor startup-uri precum Fisker.

În acest context, Fiscker a întâmpinat dificultăți în comercializarea crossoverului său electric Ocean, după ce ratele ridicate ale dobânzilor au dus la o încetinire a cererii. Produs la uzina Magna Steyr din Austria, Fisker Ocean ar trebui livrat în 20.000 – 22.000 de exemplare în acest an pentru a atinge țintele asumate de producătorul său.

Viitor produs al Fisker, pick-up-ul Alaska ar trebui să intre în producție în 2025 și, ulterior, prezentat pe piață cu un preț estimat la 45.000 de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...