1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Nissan şi Daimler vor produce în comun autovehicule compacte în Mexic

Constructorii auto Nissan şi Daimler şi-au dat acordul pentru a produce în comun, în Mexic, viitoarele generaţii ale modelelor compacte Mercedes şi Infiniti, au declarat joi pentru Reuters surse din apropierea discuţiilor.

26 iun, 2014 | Agerpres

Cele două companii au anunţat o conferinţă de presă pentru ziua de vineri, ocazie cu care vor dezvălui ceea ce Daimler consideră cea mai mare colaborare a sa cu alianţa Renault-Nissan. La conferinţa de presă de vineri, Nissan şi Daimler urmează să anunţe o 'investiţie substanţială' pentru a dezvolta vehicule pe baza arhitecturii grupului german care vor fi asamblate ulterior la uzina Nissan de la Aguascalientes, centrul Mexicului.

Directorul general de la Daimler, Dieter Zetsche, şi omologul său de la Renault-Nissan, Carlos Ghosn, urmează să anunţe vineri în jurul orei 13,30 GMT, noul acord de cooperare. Acest acord permite Nissan să-şi extindă gama de vehicule care poarta marca sa de lux Infiniti în timp ce Daimler poate să-şi majoreze producţia nord-americană.

De la anunţarea parteneriatului lor în 2010, Mercedes, Nissan şi Renault colaborează în domeniul motoarelor, uzinelor şi platformelor pentru modelele mici şi utilitare. Acest parteneriat s-a concretizat şi în preluarea unor participaţii încrucişate modeste.
Daimler deţine 3,10% din acţiunile Renault şi o participaţie similară la Nissan, în timp ce Renault posedă 3,10% din capitalul Daimler.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO