1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Nissan suspendă producţia de automobile pentru piaţa japoneză

Grupul japonez Nissan Motor Co Ltd a anunţat joi că a decis să suspende producţia de vehicule pentru piaţa japoneză, timp de cel puţin două săptămâni, pentru a rezolva deficienţele constatate în procedurile de inspecţie, informează AFP.

19 oct, 2017 | Agerpres

La începutul acestei luni, Nissan a decis să recheme la service 1,2 milioane de vehicule vândute în Japonia care nu au fost supuse unor verificări adecvate de securitate. Compania a recunoscut că, în locul inspectorilor certificaţi în mod oficial, ajutoarele lor au fost cei care au derulat inspecţiile finale pentru vehiculele care au ieşit de pe porţile uzinelor.

'Nissan a decis joi să suspende producţia de vehicule pentru piaţa japoneză la toate uzinele Nissan şi Nissan Shatai din Japan', a informat Nissan într-un comunicat de presă. Nissan, al doilea producător auto nipon, are şase uzine de asamblare în Japonia.

Oficialii Nissan au precizat că inspecţiile derulate de personalul neautorizat au continuat şi după ce aceste proceduri incorecte au fost dezvăluite public. 'Cer scuze tuturor celor care au avut încredere în măsurile noastre preventive', a declarat directorul general de la Nissan, Hiroto Saikawa.

Acest scandal a afectat imaginea mărcii Nissan pe piaţa japoneză şi, alături de scandalul privind falsificarea datelor tehnice de către grupul siderurgic Kobe Steel, a ridicat semne de întrebare cu privire la controalele de calitate ale producătorilor japonezi.

Nissan a precizat însă joi că va continua să producă în Japonia vehicule destinate exportului, inclusiv popularul model crossover Rogue şi modelul electric Leaf, deoarece procedurile de inspecţie finală nu se aplică şi vehiculelor livrate peste hotare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO