Nissan vrea să-şi majoreze cota de piaţă în SUA la 10% – Carlos Ghosn

Nissan trebuie să-şi majoreze capacitatea de producţie în America de Nord, pentru a-şi majora cota de piaţă în regiune, a afirmat joi Carlos Ghosn, directorul general al producătorului auto nipon, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 03 apr. 2015, 09:23
Nissan vrea să-şi majoreze cota de piaţă în SUA la 10% - Carlos Ghosn

Cererea pentru SUV-ul Nissan Rogue poate fi rezolvată pe termen scurt cu ajutorul fabricilor din Coreea de Sud şi Japonia dar pe termen lung ‘evident vom avea nevoie de o capacitate de producţie mai ridicată în America de Nord’, le-a declarat jurnaliştilor Carlos Ghosn la Salonul Auto de la New York.

Nissan vrea să-şi majoreze cota de piaţă în SUA la 10% până în 2017, faţă de 9,3% în prezent, a explicat şeful companiei nipone.

Declaraţiile sale vin după ce firmele rivale au anunţat că vor construi noi fabrici sau vor majorarea capacitatea celor existente în Mexic, SUA şi Canada.

Grupul suedez Volvo a anunţat săptămâna aceasta că va investi 500 milioane de dolari într-o fabrică din SUA, grupul sus-coreean Hyundai Motor îşi extinde capacitatea de producţie în America de Nord iar producătorii auto germani Volkswagen, Daimler şi BMW şi-au extins producţia în SUA sau Mexic în ultimii ani.

SUA şi China sunt cele mai mari şi mai profitabile pieţe auto din lume. În condiţiile în care producătorii auto se confruntă cu dificultăţi în statele emergente, cum ar fi Rusia şi India, ei se îndreaptă spre piaţa din SUA pentru a înregistra creştere.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...