1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Niţă: Chinezii, aşteptaţi să participe la proiecte ca Hidrocentrala Turnu Măgurele-Nicopole

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a afirmat luni că investitorii chinezi sunt aşteptaţi să participe la realizarea unor proiecte importante în domeniul energetic precum Hidrocentrala Turnu Măgurele-Nicopole sau salba de microhidrocentrale de pe râul Prut.

01 sep, 2014 | Agerpres

'Mă bucur să revăd în sală pe mulţi dintre reprezentanţii companiilor cu care am discutat în ultimul an şi jumătate. (...) În domeniul Energiei, aşa cum s-a mai spus, avem un început de colaborare foarte bun. Avem colaborare în domeniul nuclear, în domeniul producţiei de energie pe cărbune, pe apă. Şi aş aminti câteva proiecte pe care încă nu le-am antamat în discuţiile cu dumneavoastră şi care cred că ar prezenta interes. Este vorba de Hidrocentrala Turnu Măgurele-Nicopole, pe care am dori să o facem împreună cu partenerii din Bulgaria. Vă mai provoc la o salbă de microhidrocentrale pe râul Prut la graniţa dintre România şi Moldova, la cablul submarin care leagă România de Turcia privind transportul de energie electrică. Sunt convins că aceste proiecte alături de celelalte vor fi finalizate într-o perioadă medie de timp', a declarat ministrul Economiei.

El a adăugat că România este interesată de investiţii în industria extractivă minieră.

'Mai ales în domeniul modernizării minelor. Suntem interesaţi în modernizarea şi crearea unor structuri de producţie moderne în prelucrarea cuprului, precum şi în modernizarea structurilor de producţie privind metalele neferoase. În domeniul industriilor ne interesează privatizarea Oltchim, unul dintre cele mai mari combinate petrochimice din Europa, precum şi al unor companii care fabrică aparatură medicală, din producţia de ţevi din fontă şi altele', a spus Niţă.

Ministrul Economiei a arătat că România le oferă investitorilor chinezi macrostabilitate economică, un impozit pe profit de 16%, măsura scutirii profitului reinvestit şi, cel mai probabil, în următoare perioadă, şi măsura reducerii cu cinci punte procentuale a CAS. 'Adăugaţi la aceste facilităţi şi respectul şi admiraţia autorităţilor locale şi centrale pentru companiile chineze', a spus Niţă.

Ministrul Economiei a menţionat şi cele şase proiecte de parcuri tehnologice ce se doreşte a fi dezvoltate în perioada următoare în România, specializate pe electronică-telecomunicaţii, industrie alimentară, industrie extractivă, minieră, industria IT, prelucrarea lemnului şi un al şaselea care să adune tot ce se fabrică în aceste parcuri industriale tematice, 'un parc logistic în portul Constanţa'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO