Niţă: Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 1 iulie

Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui să prioritizeze investiţiile începute, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.
Economica.net - mie, 29 mai 2013, 15:00
Niţă: Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă la 1 iulie

„Ne vom preocupa să promovă managementul profesionist aşa cum s-a făcut la toate companiile, apoi vom lista 10% pe bursă. Vom stabili o listă de priorităţi pentru că sunt multe investiţii începute. Trebuie să revenim la ceea ce am spus dintotdeauna, şi anume la eficienţă”, a afirmat Niţă.

El a adăugat că producătorul de electricitate va plăti datoriile eşalonat, arătând că fostele conduceri ale companiei au făcut cheltuieli nejustificate.

„Sunt lucruri care vor trebui analizate foarte strict şi sever. Chiar dacă iese din inolsvelţă, va răămâne cu datorii, care vor trebui eşalonate. Conducerea a investit în pământ miliarde de euro”, a adăugat Niţă.

Hidroelectrica a inregistrat în primul trimestru un profit brut de 144 milioane lei (32,8 milioane euro), de la o pierdere de 136 milioane lei în primele trei luni ale anului trecut, şi a avut o cifră de afaceri de 661 milioane de lei (150,7 milioane euro), în urcare cu 15,7%.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă la finele lunii iunie 2012. Printre cauzele insolvenţei se numără vânzarea energiei în anii anteriori la preţuri scăzute către „băieţii deştepţi”.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...