1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Niţă: Procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic

Procesul de privatizare a companiilor de stat este în grafic şi va continua cu vânzarea de pachete de acţiuni minoritare sau majoritare la companii precum Nuclearelectrica, Romgaz, Complexul Energetic Oltenia şi, posibil, Hidroelectrica.

03 apr, 2013 | Mediafax

"Procesul de privatizare pe care noi l-am anunţat este în grafic. Pe lângă oferta Transgaz, în luna mai urmează Nuclearelectrica, în septembrie Romgaz, Complexul Energetic Oltenia şi probabil Hidroelectrica, dacă va ieşi din insolevanţă în luna iulie", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ministrul delegat pentru Energie, Constatin Niţă.

Termenele pentru vânzarea acţiunilor la companiile de stat asumate prin acordurile cu FMI au fost renegociate de mai multe ori în ultimii ani, iar la ultima misiune, experţii instituţiei financiare au insistat pe un calendar mult mai strict.

Guvernul s-a angajat că va lista la bursă pachete minoritare de acţiuni de la Hidroelectrica (10%, după ieşirea din insolvenţă), Romgaz (10%, cel târziu în octombrie), Transgaz (15%) şi Nuclearelectrica (10%).

Niţă a apreciat că oferta secundară de listare a 15% din acţiunile pe care statul de deţine la Transgaz este "prima ofertă care se desfăşoară după standardele europene". În urma ofertei, statul ar putea încasa între 68 milioane de euro şi 90 milioane euro.

Niţă a adăugat că Ministerul Economiei va anunţa în cel mult două zile numele managerului profesionist al companiei, precum şi cconsiliul de administraţie, selectaţi prin concurs.

Prezent la conferinţă, preşedintele BVB, Lucian Anghel a comparat listarea Transgaz "cu o primă ploaie după un an de secetă".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO