1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Niţă: Strategia energetică României va fi direcţionată spre piaţă, nu spre producţie

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a afirmat că săptămâna viitoare va fi organizat "un mic colectiv" pentru elaborarea strategiei energetice a României, care va fi direcţionată spre piaţă, nu spre producţie.

29 mai, 2013 | Mediafax

"Săptămâna viitoare o să începem un mic colectiv, după care sigur o să-l mărim, şi am nevoie de oameni cu viziune, am nevoie de oameni care să ne spună cum privesc ei acest domeniu", a spus ministrul delegat miercuri la conferinţa "Mediafax Talk about Energy".

El a arătat că se bazează pe sprijin atât din partea specialiştilor în energie, cât şi a unor analişti de profil.

"Toată strategia noastră energetică a fost direcţionată spre producţie. Lucrul acesta a fost o greşeală. Strategia trebuie direcţionată spre piaţă. Asta este singura deosebire dintre mine şi cei care au condus până acum acest domeniu. Eu văd lucrurile numai prin piaţă, alţii au văzut lucrurile numai prin producţie. Este o diferenţă mare, să ştiţi", a spus Niţă.

El a arătat că există diferenţe între modul cum a funcţionat piaţa acum un an sau doi şi situaţia actuală sau anul viitor, schimbările având loc cu o viteză uimitoare.

Potrivit ministrului, strategia ar putea fi finalizată până la finele anului sau chiar "un pic mai încolo, dacă vor exista idei sau soluţii care să conducă la revitalizarea acestui sistem extrem de important pentru economia naţională şi în regiune".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO