1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Niţă: Trebuie găsită o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă pentru hidrocentrala Tarniţa

Autorităţile române caută o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă care poate investi peste un miliard de euro în proiectul hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti, judeţul Cluj, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, citat de corespondentul MEDIAFAX.

08 ian, 2013 | Mediafax

Constantin Niţă a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea unui centru de servicii al E.On, că hidrocentrala de la Tarniţa - Lăpuşteşti "este necesară pentru echilibrarea sistemului energetic".

"Investiţia de la Tarniţa - Lăpuşteşti este una foarte importantă. Este nevoie de această investiţie şi căutăm investitori, pentru că suma necesară, de 1,2 - 1,4 miliarde de euro, nu este o sumă mică, iar statul român sau Guvernul nu îşi poate permite o astfel de investiţie. Trebuie să găsim o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă care poate să investească această sumă. Cu certitudine căutăm o astfel de firmă pentru că această hidrocentrală este necesară pentru echilibrarea sistemului energetic", a spus Niţă.

Printre cele mai mari şi mai aşteptate proiecte de către investitori sunt hidrocentrala Tarniţa (judeţul Cluj) şi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

Deşi Guvernul a inclus aceste două proiecte în toate strategiile energetice pe care le-a elaborat în ultimii şapte ani, considerându-le esenţiale pentru sistemul energetic naţional, până în prezent nu a reuşit să le înceapă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO