Noi interpretări BMW Seria 2 Coupe și M2 vor fi lansate pe piaţă în august 2024

Concept auto unic în segmentul compact, BMW Seria 2 îmbină sportivitatea, dinamica şi dotările premium. Atât varianta Coupe cât și sportivul M2 vor fi lansate pe piaţă în august 2024.
Robert Stan - joi, 13 iun. 2024, 22:07
Noi interpretări BMW Seria 2 Coupe și M2 vor fi lansate pe piaţă în august 2024

Cu proporţii compacte, design mai clar, motoare puternice şi suspensii M Sport disponibile acum standard, noul BMW Seria 2 Coupé oferă o experienţă de condus superioară. Modelul cu două uşi calcă pe urmele legendarului BMW Seria 02, care în anii 1960 era deja considerat simbolul plăcerii de a conduce.

Dimensiunile, structura caroseriei, conceptul de propulsie şi tehnologia şasiului BMW Seria 2 Coupé sunt concepute pentru a transmite plăcerea de conducere distinctă a mărcii într-o formă concentrată. Partea frontală distinctă, cu faruri rotunde individuale, grila radiatorului, cupola de pe capota lungă, pasajele largi ale roţilor şi hayonul scurt care se termină într-o priză de aer agresivă oferă BMW Seria 2 Coupé un aspect inconfundabil. Cu caracteristicile de design ale pachetului M Sport disponibil acum standard, noua ediţie a modelului compact cu două uşi îşi exprimă caracterul dinamic şi mai intens.

BMW M240i xDrive Coupé are propria versiune a caracteristicilor de design specifice M. Acestea optimizează alimentarea cu aer de răcire şi echilibrul aerodinamic și include inserţiile negre lucioase pentru prizele de aer laterale, aripa neagră a spoilerului de pe difuzorul faţă, spoilerul spate specific modelului şi ţevile de eşapament trapezoidale din stânga şi dreapta ale difuzorului spate. Capacele oglinzilor exterioare ale automobilului BMW M sunt finisate acum în negru lucios.

M Shadow Line lucioasă face parte acum din echiparea standard atât pentru noul BMW M240i xDrive Coupé, cât şi pentru toate celelalte modele. Pachetul M Pro Sport, disponibil ca opţiune pentru toate variantele noului BMW Seria 2 Coupé, completează designul exterior dinamic cu lumini M Shadow Line, un spoiler spate M în negru safir şi M Shadow Line M lucios cu caracteristici extinse. De asemenea, sunt disponibile un sistem de frânare sport M cu etriere de frână vopsite în roşu şi centuri de siguranţă M.

Mai mult decât oricând, interiorul mașinii oferă atmosfera ideală pentru o experienţă intensă de condus a modelului cu patru locuri. Linia din spate a plafonului, consola centrală înaltă şi suprafeţele combinate armonios ale panoului de bord şi panourilor uşilor creează un sentiment de spaţiu. Acest lucru este îmbunătăţit şi mai mult de tapiţeria de culoare antracit, parte a pachetului M Sport.

Modificările interioare se concentrează şi pe digitalizare. Ecranul central curbat BMW joacă un rol din ce în ce mai important în operarea intuitivă a funcţiilor automobilului. Sistemul de afişare complet digital cuprinde un monitor de informaţii de 12,3 inchi (31,24 cm) şi un display central de 14,9 inchi (37,85 cm). Acesta serveşte drept platformă pentru BMW iDrive dezvoltat suplimentar cu QuickSelect, bazat pe sistemul de operare BMW 8.5.

Modelul este dotat cu un volan M din piele ca dotare standard. Noua versiune are o ramă a volanului care este aplatizată în partea de jos, braţe modificate şi marcaje centrale discrete. Imaginea sportivă este subliniată şi de un marcaj central roşu în poziţia ora 12 şi cusături contrastante în culorile BMW M GmbH.

Scaunele sport încălzite pentru șofer şi pasagerul din faţă, oferite standard, contribuie la experienţa intensă de condus în noul BMW Seria 2 Coupé. Scaunele sport M, disponibile şi ca dotare opţională, oferă o gamă largă de opţiuni de reglare prin simpla apăsare a unui buton, precum şi suport lombar şi tetiere parţial integrate.

Motoare mai puternice

Portofoliul de sisteme de propulsie are o poziţie unică în segment datorită motorului de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie, ca vârf de gamă. Cu ajutorul tracţiunii integrale inteligente, motorul de 374 CP îşi livrează puterea la drum într-o manieră foarte sigură şi dinamică, accelerând BMW M240i xDrive Coupé de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Pe lângă motorul cu şase cilindri în linie al modelului BMW M, noul BMW Seria 2 Coupé este disponibil cu o gamă de alte trei motoare alimentate cu benzină, cu patru cilindri, şi un motor diesel de 2.0 litri. Modelul entry-level este noul BMW 218i Coupé care este propulsat de un motor pe benzină de 156 CP şi care accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,7 secunde.

Motorul diesel al noului BMW 220d Coupé oferă o combinaţie specială de putere de tracţiune şi eficienţă într-un model sportiv cu două uşi. Acesta generează o putere maximă de 190 CP şi este combinat cu tehnologia mild-hybrid 48V. Generatorul de pornire, care este integrat în transmisia cu curea, susţine motorul termic cu o putere suplimentară de 8 kW/11 CP. Acest lucru îi permite noului BMW 220d Coupé să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

Toate motoarele sunt combinate cu o transmisie Steptronic cu 8 trepte.

Suspensia M Sport, care este disponibilă standard la modelele cu motoare cu patru cilindri ale noului BMW Seria 2 Coupé, oferă o creştere vizibilă a agilităţii şi a dinamicii în viraje prin configurarea fermă a suspensiei şi amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă. Aceasta este completată de un sistem de direcţie sport variabilă cu un raport variabil în funcție de de unghiul de virare. Opţional, noul BMW M240i xDrive Coupé este disponibil cu şasiu M adaptiv, inclusiv direcţie sport variabilă. Amortizoarele controlate electronic oferă trei programe caracteristice, care pot fi activate în funcţie de modul de experienţă de condus selectat. Automobilul BMW M este echipat standard cu un diferenţial sport M în raportul finală şi un sistem de frânare sport M, care este disponibil şi opţional pentru celelalte variante de model.

BMW M2, sportivitate fără compromisuri

Noul BMW M2 oferă acum şi mai multă putere, un impact vizual mai mare ca niciodată şi dotări inovatoare. În centrul acetui program de actualizări se află puterea crescută cu 20 CP: motorul pe benzină, cu şase cilindri în linie, capabil să urce în turaţii, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ajunge acum la 480 CP. În plus sunt vizibile noi accente de design pentru exterior, un interior actualizat şi introducerea sistemului de operare BMW 8.5 pentru a sprijini ultima generaţie de BMW iDrive.

Pe lângă puterea brută, modul inimitabil în care motorul cu şase cilindri în linie oferă acea putere are un rol-cheie în experienţa de performanţă oferită de noul BMW M2. Versiunea îmbunătăţită a motorului pentru versiunea actualizată a maşinii sport de înaltă performanţă evidenţiază şi mai clar furnizarea liniară a puterii, susţinută până în limitele superioare ale intervalului de turaţii, care este o caracteristică specifică modelelor M. Cuplul maxim este disponibil pe un interval larg, între 2.650 şi 6.130 rpm. La modelul echipat cu transmisia manuală cu şase trepte, disponibilă opţional, cuplul maxim rămâne 550 Nm. Când puterea este transferată prin transmisia standard M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, nivelul creşte la 600 Nm. Motorul produce o putere maximă crescută de 353 kW/480 CP la 6.250 rpm, cu vârful de turaţie la 7.200 rpm.

Pentru ca șoferul să poată explora caracteristicile de performanţă îmbunătăţite ale motorului cu o intensitate şi mai mare, s-au făcut progrese suplimentare cu maparea şi răspunsul acceleraţiei în toate modurile de condus selectabile prin meniul M Setup. Drept urmare, noul BMW M2 oferă reacţii mult mai rapide la solicitările de accelerare ale conducătorului – atât atunci când este comenadat cu transmisia M Steptronic cu opt trepte, cât şi cu cea opţională, cutia manuală cu şase trepte.

Capacitatea noului BMW M2 de a oferi o livrare mai bună a puterii este înrădăcinată într-o bază tehnologică foarte puternică. Motorul de 3.0 litri diferă de propulsorului gamei BMW M3/BMW M4 doar prin câteva detalii.

Pe lângă perechea de turbocompresoare monoscroll, un intercooler indirect şi un wastegate controlat electronic, tehnologia M TwinPower Turbo a motorului cu şase cilindri în linie include injecţie de înaltă precizie, răspuns variabil al supapelor VALVETRONIC şi distribuţie complet variabilă a arborelui cu came Double-VANOS. De asemenea, motorul are o serie de detalii împrumutate direct din designul maşinii de curse şi al căror impact este cel mai evident în răspunsul foarte rapid, apetitul pentru turaţii şi capacitatea de înaltă performanţă în utilizarea pe circuit. Aceste detalii includ un carter extrem de rigid, cu o construcţie fără manşon, cu punte închisă, un arbore cotit forjat cu construcție uşoară, alezaje ale cilindrilor cu un strat de fier pulverizat voltaic şi un miez chiulasă fabricat prin printarea 3D.

Motorul îşi transferă puterea printr-o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, ca echipare standard.

Atât maneta selectorului de viteze în cel mai recent design M, cât şi clapetele de schimbare de pe volan permit intervenţii secvenţiale în procesul de selecţie a treptelor în orice moment.

Cutia manuală folosește Gear Shift Assistant, care utilizează controlul vitezei de cuplare pentru a asigura o funcţionare fără patinare atunci când retrogradaţi într-o treapta inferioară la frânare în viraje.

Indiferent de forma de transfer al puterii pe care o alege clientul pentru BMW M2, puterea crescută a motorului reduce cu 0,1 secunde timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h: noul BMW M2 realizează sprintul în 4,0 secunde cu transmisia standard sau 4,2 secunde dacă este comandat cu cutia de viteze manuală cu şase trepte. Creşterea puterii îşi face simţită prezenţa şi la sprintul de la 0 la 200 km/h, oferind o îmbunătăţire de 0,6 secunde în cazul BMW M2 cu transmisie M Steptronic cu opt trepte (acum 12,9 secunde) – totodată scade şi timpul afişat de maşinile cu cutia de viteze manuală cu 0,6 secunde (până la 13,7 secunde). Viteza maximă este de 250 km/h, dar poate fi mărită la 285 km/h cu pachetul opţional M Driver. Livrarea dinamică a puterii este susţinută de o acustică puternic emoţională a motorului, evocată de sistemul de evacuare specific M, cu clapete controlate electric.

Noul BMW M2 va fi asamblat alături de noul BMW Seria 2 Coupé la uzina din San Luis Potosí (Mexic). Ambele variante vor fi lansate în întreaga lume începând din august 2024.

Te-ar mai putea interesa și
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor de vegetație
Patru trenuri de călători care fac legătura între București și litoral au fost oprite temporar din cauza incendiilor ...
Circulația feroviară este oprită temporar, la această oră, pe intervalul Fetești - Ciulnița, din cauza unui incendiu de vegetației care se manifestă în apropierea căii ferate, între......
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
ANM: Porumbul neirigat din sudul, estul şi sud-estul ţării, afectat de seceta pedologică puternică
 Seceta pedologică puternică se va menţine în cultura de porumb neirigat, mai ales în sudul, estul şi sud-estul ţării, ...
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară vrea să cumpere 143 de trenuri noi. Vor fi luate în calcul şi rutele neelectrificate
Autoritatea de Reformă Feroviară (ARF) are în pregătire achiziţia unui nou pachet de 143 de trenuri electrice de scurt ...
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Suceava: Traficul TIR-urilor prin PTF Siret şi Vicovu de Sus, restricţionat
Accesul camioanelor cu cereale sau a cisternelor cu combustibil din Ucraina în România a fost restricţionat prin punctele ...