1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Noi măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente în farmacii

Societăţile din domeniul produselor farmaceutice vor avea încă trei luni la dispoziţie pentru a separa activitatea de vânzare angro de cea cu amănuntul, respectiv până la 31 martie 2016, informează Executivul.

30 dec, 2015 | ECONOMICA.net

Potrivit sursei citate, în acest sens, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prorogă cu trei luni termenul până la care aceste societăţi trebuie să separe activitatea de furnizare angro de cea cu amănuntul.

'Măsura are scopul să preîntâmpine eventualele disfuncţionalităţi în asigurarea stocurilor de medicamente din farmacii şi furnizarea acestora către populaţie, în condiţiile în care 400 de furnizori de medicamente nu ar mai putea alimenta piaţa începând cu 1 ianuarie 2016 întrucât nu au îndeplinit condiţia de separare a activităţii', se precizează în comunicatul Guvernului.

Sursa citată subliniază că 'autorizarea activităţii de comerţ cu amănuntul al medicamentelor, dacă se realizează transferul activităţii de vânzare - cumpărare a fondului de comerţ, durează 90 de zile'. 'Dacă se face transferul activităţii prin fuziune, durata autorizării va fi de 180 de zile', se mai arată în comunicat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO