1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Noi probleme pentru Huawei: după ce a oprit parţial producţia pentru telefoane, compania chineză amână lansarea unui nou laptop cu Windows

Huawei a amânat pe termen nelimitat lansarea iminentă a unui nou laptop dotat cu sistem de operare Windows, ce urma să fie prezentat la show-ul CES Asia din Shanghai săptămâna aceasta. Însă sancțiunile comerciale din partea guvernului american restricționează capacitatea Huawei de a utiliza produse americane cum ar fi software-ul Microsoft și procesoarele Intel, scrie presa internațională. 

13 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Informația a fost confirmată pentru CNBC de Richard Yu, CEO al diviziei consumatorilor Huawei. Yu a descris situația ca fiind "nefericită", spunând că laptopul ar fi fost prezentat în această săptămână fără o dată de lansare, dar plasarea lui Huawei pe lista neagră a SUA a oprit compania să anunțe produsul în totalitate. Dacă laptopul va vedea lumina zilei, va depinde de cât timp rămâne Huawei pe lista neagră.

El a recunoscut că, dacă Huawei va petrece mult timp pe lista neagră, laptopul nu va putea fi lansat.

Huawei se bazează pe tehnologia din SUA pentru o parte semnificativă a produselor sale de consum. Modelul său de top, Matebook X Pro, rulează cu sistemul de operare Microsoft Windows și utilizează chip-uri de la Intel.

Nu există detalii tehnice despre viitorul laptop în rapoarte, dincolo de faptul că ar fi din gama MateBook. La Congresul Mobile World, în februarie, Huawei a anunțat MateBook 14 și a actualizat linia MateBook X Pro, însă nici unul nu a fost expediat încă.

De asemenea, săptămâna aceasta, publicația taiwaneză DigiTimes a indicat faptul că Huawei a pus în standby segmentul de laptopuri şi a oprit producţia ca urmare a războiului comercial cu SUA. Astfel, Huawei nu mai poate folosi procesoare Intel pe laptopurile sale, dar nici Windows ca sistem de operare. Concomitent, nici producătorii de cipuri Intel, Qualcomm și Broadcom nu mai pot să colaboreze cu Huawei.

Cea mai mare parte a afacerilor Huawei a fost în mod tradițional vânzarea de echipamente de rețea. Dar, în 2018, divizia pentru consumatori care include smartphone-uri, laptop-uri și articole de uz casnic, a fost cea mai mare divizie dupa venituri.

În timp ce majoritatea veniturilor din divizia de consumatori de la Huawei este condusă de smartphone-uri, compania a declarat în trecut că dorește să devină unul dintre cei mai mari producători de PC-uri din lume.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO