Noi probleme pentru Spania: Mai multe regiuni ar putea cere ajutor pentru plata datoriilor

Alte câteva dintre cele 17 regiuni autonome din Spania ar putea cere ajutorul guvernului central pentru plata datoriilor, urmând Valencia şi Murcia, care şi-au anunţat intenţia la finalul săptămânii trecute, potrivit cotidianului britanic The Guardian.
Economica.net - lun, 23 iul. 2012, 11:09
Noi probleme pentru Spania: Mai multe regiuni ar putea cere ajutor pentru plata datoriilor

Printre acestea se află şi cele mai mari două regiuni ale ţării, Catalonia şi Andalucia, precum şi Castilla La Mancha, din centrul ţării.

Spania a înfiinţat un fond de 18 miliarde de euro pentru a veni în ajutorul regiunilor aflate în dificultate. Guvernul de la Madrid, confruntat cu propriile probleme financiare, a fost nevoit să împrumute bani de la compania de loterie controlată de stat pentru a putea finanţa fondul.

Un val de cereri pentru fonduri din partea regiunilor ar pune o presiune şi mai mare pe randamentele obligaţunilor Spaniei, într-o perioadă în care aceastea ameninţă deja să scape de sub control şi să împingă a patra mare economie a zonei euro către un pachet de ajutor financiar, notează cotidianul.

Catalonia ar avea nevoie de bani, întrucât nu ar putea plăti dobânzile la împrumuturi totalizând 48 miliarde de euro.
Analiştii se tem de mult timp că finanţele regiunilor spaniole sunt într-o situaţie mai complicată decât s-a admis oficial.
Murcia a devenit duminică a doua regiune din Spania care a cerut ajutor financiar, de până la 300 de milioane de euro, în contextul dificultăţilor înregistrate la refinanţarea datoriei şi acoperirea deficitului bugetar. Valencia, una din regiunile mari ale Spaniei, a anunţat vineri că se confruntă cu un deficit de fonduri.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...