1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Noi probleme pentru Spania: Mai multe regiuni ar putea cere ajutor pentru plata datoriilor

Alte câteva dintre cele 17 regiuni autonome din Spania ar putea cere ajutorul guvernului central pentru plata datoriilor, urmând Valencia şi Murcia, care şi-au anunţat intenţia la finalul săptămânii trecute, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

23 iul, 2012 | Mediafax

Printre acestea se află şi cele mai mari două regiuni ale ţării, Catalonia şi Andalucia, precum şi Castilla La Mancha, din centrul ţării.

Spania a înfiinţat un fond de 18 miliarde de euro pentru a veni în ajutorul regiunilor aflate în dificultate. Guvernul de la Madrid, confruntat cu propriile probleme financiare, a fost nevoit să împrumute bani de la compania de loterie controlată de stat pentru a putea finanţa fondul.

Un val de cereri pentru fonduri din partea regiunilor ar pune o presiune şi mai mare pe randamentele obligaţunilor Spaniei, într-o perioadă în care aceastea ameninţă deja să scape de sub control şi să împingă a patra mare economie a zonei euro către un pachet de ajutor financiar, notează cotidianul.

Catalonia ar avea nevoie de bani, întrucât nu ar putea plăti dobânzile la împrumuturi totalizând 48 miliarde de euro.
Analiştii se tem de mult timp că finanţele regiunilor spaniole sunt într-o situaţie mai complicată decât s-a admis oficial.
Murcia a devenit duminică a doua regiune din Spania care a cerut ajutor financiar, de până la 300 de milioane de euro, în contextul dificultăţilor înregistrate la refinanţarea datoriei şi acoperirea deficitului bugetar. Valencia, una din regiunile mari ale Spaniei, a anunţat vineri că se confruntă cu un deficit de fonduri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO