Noi proteste la Oltchim, împotriva liderului de sindicat

Aproximativ 300 de salariaţi ai S.C. OLTCHIM S.A protestează, joi, în curtea combinatului, solicitând demisia actualului lider de sindicat, Mihai Diculoiu pe motiv că nu le reprezintă interesele.
Economica.net - joi, 06 sept. 2012, 06:48
Noi proteste la Oltchim, împotriva liderului de sindicat

Salariaţii au ieşit spontan, nu sunt membri de sindicat şi sunt nemulţumiţi de modul cum au fost trataţi de conducerea sindicatului.

O parte dintre protestatari au declarat că nu vor înceta acţiunile până ce liderul sindicatului OLTCHIM, ing. Mihai Diculoiu nu-şi va prezenta demisia.

Contactat de AGERPRES, Diculoiu nu a dorit să comenteze protestul de la OLTCHIM, spunând că îi înţelege pe oamenii care nu şi-au primit salariile de 2 luni şi care şi-au pierdut speranţele în viitorul combinatului.

Citeste si: Moştenirea „tătucului” Roibu: Ce rămâne la Oltchim după demisia celui mai vechi director din România

Protestele la OLTCHIM au început miercuri dimineaţa, când 400 de salariaţi s-au adunat în faţa birourilor companiei şi au cerut soluţii cu privire la funcţionarea combinatului vâlcean.

Tot miercuri conducerea combinatului, în frunte cu directorul general, Constantin Roibu, şi-a prezentat demisia.

Situaţia de la OLCTHIM a fost discutată în şedinţa de guvern iar premierul Victor Ponta l-a trimis la Râmnicu Vâlcea pe ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Liviu Pop a afirmat miercuri seara, după discuţiile purtate la sediul Oltchim, că este important ca în intervalul următor să nu se creeze elemente de instabilitate şi să apară în spaţiul public declaraţii care pot duce la afectarea privatizării companiei.

Citeste si: Cel mai vechi director din România, Roibu de la Oltchim, a demisionat

„Am transmis intenţia Guvernului vizavi de privatizarea de la Oltchim. Prin privatizare se doreşte salvarea Oltchim şi nu închiderea acestuia. Este deschisă cererea de oferte. Este foarte important ca pe perioada de 8-9 zile să nu se creeze elemente de instabilitate şi să apară în spaţiul public declaraţii care pot duce la afectarea preţului sau privatizarea companiei. Mâine, la 15,30, am stabilit o întâlnire cu ministrul Chiţoiu cu reprezentanţii prefecturii, consiliului judeţean, ai salariaţilor pentru a vedea care sunt paşii pe care îi va face Guvernul României, în condiţiile în care managerul companiei şi-a dat azi demisia. Privatizarea se va face obligatoriu în luna septembrie după cum s-a stabilit cu reprezentanţii FMI”, a explicat Liviu Pop.

Ministrul delegat a participat mai bine de patru ore la discuţii cu reprezentanţii Oltchim, cu prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, şi primarul Râmnicului, Emilian Frâncu.

„S-a constituit un comitet de criză care s-a angajat că va căuta soluţii pentru plata pe luna curentă a salariilor, urmând ca în termen de 7 zile să fie lămurită toată lumea ce se întâmplă şi cu salariile din urmă. Important este să se creeze fluxul de lucru. Eu i-am rugat pe salariaţi să nu iasă cu acţiuni sau declaraţii care să scadă din atractivitatea combinatului. Dacă nu va veni nici un investitor, lucrurile cu adevărat se vor complica”, a completat Pop.

Pe 14 septembrie, în urma unui preaviz dat de Electrica, se va opri total furnizarea energiei electrice către OLTCHIM. 18 septembrie este data în care va avea loc privatizarea combinatului chimic vâlcean.

Ministerul Mediului a scos la vânzare pachetul de 54% pe care îl deţine statul la OLTCHIM precum şi creanţele de 56%.

OLTCHIM este cel mai mare agent economic vâlcean şi are în prezent aproximativ 4000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul de la Budapesta va ajuta companiile ungare să se extindă pe pieţele externe
Guvernul ungar va utiliza toate mijloacele aflate la dispoziţia sa pentru a sprijini extinderea companiilor ungare pe pieţele externe, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului,......
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Program Fidelis – Statul împrumută 1,44 miliarde lei de la populaţie
Ministerul Finanţelor a listat luni patru noi emisiuni de titluri de stat Fidelis în valoare totală de peste 1,44 miliarde ...
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
Regulamentul pentru stocarea gazelor a fost adoptat de Consiliul UE
La trei luni de la publicarea propunerii legislative de către Comisie, Consiliul UE a adoptat definitiv regulamentul care ...
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Creditul neguvernamental a crescut în mai cu 1,6%
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în luna mai 2022 cu 1,6% faţă de aprilie ...