Noi proteste la Oltchim: Au ieşit în stradă şi cei de Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti

Situaţia de la Oltchim i-a scos din nou în stradă pe angajaţii combinatului. Sute de oameni protestează pe platforma Oltchim. Peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, aparţinând Oltchim Râmnicu Vâlcea, protestează în faţa sediului societăţii, nemulţumiţi de tergiversarea situaţiei privatizării combinatului, care îi afectează direct.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 06:12
Noi proteste la Oltchim: Au ieşit în stradă şi cei de Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti

Angajaţii spun că şi-au pierdut încrederea şi au ajuns la capătul răbdării, iar mulţi dintre ei nu mai nici bani pentru a veni la muncă. Activitatea combinatului este oprită, iar ei nu şi-au primit salariile pe luna august.

Proteste la Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti

Peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, aparţinând Oltchim Râmnicu Vâlcea, protestează, miercuri, în faţa sediului societăţii, nemulţumiţi de tergiversarea situaţiei privatizării combinatului, care îi afectează direct, scrie MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical Marian Dumitru, angajaţii nu mai au speranţe, în condiţiile în care tichetele de masă şi salariile pe luna august nu le-au fost acordate, iar punerea în funcţiune a instalaţiilor este amânată.

„Am trimis câte o scrisoare ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, directorului interimar al Oltchim, Radu Olaru, în care le-am arătat nemulţumirile şi le-am cerut sprijinul pentru continuarea activităţii. Am solicitat un dialog real cu ministrul Daniel Chiţoiu, astfel încât salariaţii să primească răspuns la problemele nerezolvate de atâta vreme”, a declarat Marian Dumitru.

Cei peste 300 de angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu care protestează în faţa sediului societăţii strigă „Unitate” şi „Vrem să muncim”.

Şi angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele miercuri dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii anunţând că vor renunţa la proteste doar în momentul în care va fi reluată producţia combinatului, iar ei îşi vor primi salariile restante.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

În cursul zilei de luni, premierul s-a întâlnit cu ministrul Economiei şi şeful OPSPI pentru discuţii legate de situaţia Oltchim.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, luni, că angajaţii Oltchim îşi vor primi în continuare salariile, el arătând că „circul” privatizării companiei trebuie să înceteze şi că Guvernul va veni cu un plan pentru următoarele şase luni, astfel încât combinatul să fie salvat.

Întrebat dacă în aceste şase luni, până în primăvara anului viitor, când va fi reluată procedura de privatizare, angajaţii de la Oltchim îşi vor primi salariile, Ponta a răspuns afirmativ. „Deocamdată şi le-au primit de la noi salariile. Şi le vor primi în continuare, după ce s-au lămurit că salvatorul providenţial şi-a bătut joc de ei de fapt. Acum domnul Dan Diaconescu va găsi pretexte. El nu a avut niciodată şi nu are banii respectivi”, a spus Ponta.

 

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până la 2,4 miliarde de lei (494 milioane de euro)....
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Ppână la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10 - 12 ...