1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Noi reguli pentru pachetele de ţigări

Proiectul de directivă europeană impune noi reguli referitoare la avertismentele care apar pe pachetele de ţigări.

18 dec, 2012 | Economica.net

Proiectul de directivă europeană referitor la comercializarea produselor din tutun impune prevederi mai stricte legate de avertizarea consumatorilor asupra riscurilor la care se supun când fumează, potrivit presei franceze.

În acest sens, propunerea Comisiei Europene este ca mesajele de avertizare, sub formă de imagine şi text, să acopere 75% din suprafaţa pachetului de ţigări, pe fiecare parte a acestuia.

Propunerea de directivă nu urmează exemplul altor state, ca Australia, care a decis ca pe pachetele de ţigări să nu mai apară nici numele producătorului, nici logo-ul acestuia, măsură care, speră autorităţile, i-ar putea determina pe tineri să nu se mai apuce de fumat.

Proiectul de directivă al Comisiei Europene va fi făcut public miercuri şi, pentru a deveni lege la nivel european, deci şi în România, trebuie aprobat de guvernele statelor membre şi de membrii Parlamentului European. Legea ar putea apărea aşadar peste un an, cel mai devreme.

Potrivit unor relatări recente, directiva referitoare la tutun nu se va referi doar la designul pachetelor.. Potrivit unor surse europene, Bruxellesul intenţionează să reducă unele ingredientele ce intră actualmente în compoziţia ţigărilor.  

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO