Noi reparaţii la autostrada Arad-Timişoara, încă neinaugurată

Autorităţile au impus noi restricţii de viteză pe autostrada Arad-Timişoara, care ar urma să fie inaugurată la sfârşitul lunii, din cauza unor lucrări de reparaţii la asfalt care au loc în trei puncte, traficul desfăşurându-se pe câte o bandă în zonele cu probleme.
Economica.net - joi, 06 sept. 2012, 08:41
Noi reparaţii la autostrada Arad-Timişoara, încă neinaugurată

Potrivit Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, viteza pe autostrada Arad-Timişoara a fost restricţionată la 60 de kilometri pe oră în trei puncte în care au loc lucrări la asfalt.

Pe calea de circulaţie de la Arad la Timişoara au loc lucrări de reparaţii la partea carosabilă la kilometrul 535 plus 700, pe o lungime de 500 de metri, circulaţia fiind deviată pe banda de urgenţă. La kilometrul 532 plus 800, tot pe o lungime de 500 de metri, circulaţia se desfăşoară doar pe banda numărul doi, din cauza reparaţiilor.

Pe calea de mers Timişoara-Arad, la kilometrul 535 plus 236, circulaţia se defăşoară doar pe banda întâi.

„În toate cele trei situaţii, viteza de deplasare a fost redusă de la 100 la 60 de kilometri pe oră pe perioada lucrărilor, care se vor desfăşura câteva zile”, a declarat subcomisarul Teodor Tudur, şeful Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, aflat în localitatea arădeană Vinga.

Conform sursei citate, în punctele unde au loc lucrări asfaltul era ondulat de la traficul greu sau au apărut probleme la rosturile de la poduri.

În următoarele zile, vor fi impuse restricţii similare şi în alte puncte de pe lungimea autostrăzii, în funcţie de locurile în care se mută echipele de muncitori.

În urmă cu două săptămâni, pe autostrada Arad-Timişoara au mai fost impuse limite de viteză din cauza lucrărilor de reparaţii la partea carosabilă, restricţia fiind atunci de 80 de kilometri pe oră.

Reprezentanţii Regionalei Timişoara a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale afirmau atunci că asfaltul s-a surpat la îmbinările unor podeţe din cauza infiltraţiilor de apă, pentru că autostrada nu a fost finalizată şi nu există încă pe toată lungimea drumului şanţuri de scurgere laterale.

Antrepenoriilor li s-a cerut ca problemele să fie rezolvate cel târziu până la finalul lunii septembrie.

Autostrada dintre Arad şi Timişoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori, noul termen fiind 30 septembrie 2012. De la deschiderea circulaţiei şi până la recepţionarea lucrărilor, pe această autostradă viteza maximă permisă este de 100 de kilometri pe oră, faţă de 130 cât prevede legea.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...