Noi reparaţii la autostrada Arad-Timişoara, încă neinaugurată

Autorităţile au impus noi restricţii de viteză pe autostrada Arad-Timişoara, care ar urma să fie inaugurată la sfârşitul lunii, din cauza unor lucrări de reparaţii la asfalt care au loc în trei puncte, traficul desfăşurându-se pe câte o bandă în zonele cu probleme.
Economica.net - joi, 06 sept. 2012, 08:41
Noi reparaţii la autostrada Arad-Timişoara, încă neinaugurată

Potrivit Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, viteza pe autostrada Arad-Timişoara a fost restricţionată la 60 de kilometri pe oră în trei puncte în care au loc lucrări la asfalt.

Pe calea de circulaţie de la Arad la Timişoara au loc lucrări de reparaţii la partea carosabilă la kilometrul 535 plus 700, pe o lungime de 500 de metri, circulaţia fiind deviată pe banda de urgenţă. La kilometrul 532 plus 800, tot pe o lungime de 500 de metri, circulaţia se desfăşoară doar pe banda numărul doi, din cauza reparaţiilor.

Pe calea de mers Timişoara-Arad, la kilometrul 535 plus 236, circulaţia se defăşoară doar pe banda întâi.

„În toate cele trei situaţii, viteza de deplasare a fost redusă de la 100 la 60 de kilometri pe oră pe perioada lucrărilor, care se vor desfăşura câteva zile”, a declarat subcomisarul Teodor Tudur, şeful Biroului de Poliţie Autostrăzi Vest, aflat în localitatea arădeană Vinga.

Conform sursei citate, în punctele unde au loc lucrări asfaltul era ondulat de la traficul greu sau au apărut probleme la rosturile de la poduri.

În următoarele zile, vor fi impuse restricţii similare şi în alte puncte de pe lungimea autostrăzii, în funcţie de locurile în care se mută echipele de muncitori.

În urmă cu două săptămâni, pe autostrada Arad-Timişoara au mai fost impuse limite de viteză din cauza lucrărilor de reparaţii la partea carosabilă, restricţia fiind atunci de 80 de kilometri pe oră.

Reprezentanţii Regionalei Timişoara a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale afirmau atunci că asfaltul s-a surpat la îmbinările unor podeţe din cauza infiltraţiilor de apă, pentru că autostrada nu a fost finalizată şi nu există încă pe toată lungimea drumului şanţuri de scurgere laterale.

Antrepenoriilor li s-a cerut ca problemele să fie rezolvate cel târziu până la finalul lunii septembrie.

Autostrada dintre Arad şi Timişoara a fost deschisă traficului în decembrie 2011, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori, noul termen fiind 30 septembrie 2012. De la deschiderea circulaţiei şi până la recepţionarea lucrărilor, pe această autostradă viteza maximă permisă este de 100 de kilometri pe oră, faţă de 130 cât prevede legea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...