1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Noi zboruri anulate pe aeroportul londonez Heathrow din cauza vremii

Ninsoarea a perturbat pentru a treia zi consecutiv transporturile în Marea Britanie, în special pe aeroportul londonez Heathrow, care a anulat o parte din zborurile sale de duminică şi luni, relatează AFP.

21 ian, 2013 | Mediafax

În total au fost anulate aproximativ 260 de zboruri - 20 la sută din traficul obişnuit - duminică pe cel mai mare aeroport al capitalei, primul din lume în funcţie de traficul internaţional de pasageri. Alte 20 la sută din zboruri au fost anulate luni.

Vineri, aeroportul a suprimat deja aproximativ 400 de zboruri, iar sâmbătă aproximativ 100 din aceleaşi motive.

Heathrow a fost din nou ţinta criticilor pasagerilor vineri şi sâmbătă, furioşi că au fost nevoiţi să campeze pe holurile aeroportului.

În decembrie 2010, Heathrow a fost deja paralizat timp de câteva zile de ninsoare, obligând mii de pasageri să doarmă în terminale, ceea ce a generat o polemică vehementă.

Aeroportul a investit de atunci 50 de milioane de lire sterline (60 de milioane de euro) pentru a-şi lua precauţii în cazul ninsorilor, în special echipându-se cu noi maşini de înlăturat zăpada.

"În 2010, aeroportul a fost închis complet. În prezent, pistele sunt deschise", a anunţat o purtătoare de cuvânt, explicând că perturbările sunt legate de vizibilitatea redusă.

Legăturile feroviare prin Canalul Mânecii continuau să fie şi ele perturbate de vreme. Patru curse feroviare Eurostar au fost anulate duminică, iar cele care circulau continuau să înregistreze întârzieri din cauza limitărilor de viteză.

Traficul aerian a fost, de asemenea, perturbat în Franţa, cu 40 la sută din zboruri suprimate pe aeroporturile pariziene Roissy şi Orly.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO