Noii proprietari ai Aversa vor ca în doi ani exporturile să genereze 20-30% din afacerile companiei

Omul de afaceri canadian Michael Topolinski, care a cumpărat în urmă cu două luni activele Aversa Bucureşti, în faliment, caută un teren pentru relocarea producătorului de pompe şi vrea ca în următorii doi ani 20-30% din afacerile companiei să provină din contracte de export.
Economica.net - mar, 05 nov. 2013, 13:02
Noii proprietari ai Aversa vor ca în doi ani exporturile să genereze 20-30% din afacerile companiei

Firmele Blue Diamond Estate, deţinută de Topolinski, şi Autoplast Engineering au câştigat în septembrie licitaţia pentru preluarea activelor producătorului de pompe Aversa, pentru 17,3 milioane euro exclusiv TVA, tranzacţie în care este inclus terenul de 10 hectare din zona Pieţei Obor pe care se află fabrica în prezent.

„Am garantat în contractul de privatizare că voi continua producţia pentru minimum 3 ani şi 200 de oameni. Nu este neapărat ca producţia să continue în aceeaşi locaţie. Regulile licitaţiei prevăd că trebuie să menţin producţia pentru trei ani şi 200 de oameni, am dreptul să relochez. Toată lumea ştie că să ai o mare industrie în centrul Oborului nu este bine nici pentru Obor şi nici pentru business. Dar aceasta este o decizie pe care o vom lua când va veni timpul. Acum sunt în prima parte, prima fază a afacerii, care constă în înţelegerea clienţilor, în lucrul cu angajaţii mei, în organizarea structurii companiei. Sunt mulţi paşi pe care trebuie să-i fac”, a declarat Topolinski pentru MEDIAFAX .

El spune că a început deja să caute terenuri pentru relocare, în special în Bucureşti.

„Vrem să rămânem în Bucureşti pentru a ne menţine angajaţii, care sunt foarte bine pregătiţi. Nu ştim încă data la care ne vom reloca, ne uităm la terenuri, discutăm, dar nu avem o dată pentru relocare”, a explicat Topolinski.

În zona Obor se anunţă dezvoltări imobiliare importante în următorii ani, lângă Aversa fiind şi fosta fabrică Prodplast, pe terenul căreia ur­mează să fie construit un centru comercial. Eliberarea terenului de la Aversa se va face în vederea realizării unui proiect imobiliar.

În prezent în cadrul producătorului lucrează 204 angajaţi, iar în următoarele trei luni noii proprietari vor să angajeze încă 80 de persoane.

„Nu mă aşteptam la atâtea comenzi şi mi-am zis că poate fi un business bun. Până în prezent avem comenzi din partea clienţilor în valoare de 10,7 milioane de lei, iar comenzile în negociere sunt estimate la 15 milioane de lei. Avem comenzi atât din ţară, de la companiii precum Suszi din Constanţa sau Nuclearelectrica pentru echipamente destinate centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, dar şi din afara ţării, Rusia şi Emiratele Arabe Unite”, a explicat Topolinski.

Investitorul spune că banii de achiziţie a Aversa au fost plătiţi integral, iar dreptul de proprietate asupra tuturor activelor Aversea a fost transferat pe 26 septembrie. De asemenea, firma Blue Diamond a fost redenumită Aversa Manufacturing.

„Având în vedere evoluţia comenzilor ne aşteptăm să creştem numărul de angajaţi şi anul viitor. Aversa va fi un business pe termen lung. Nu trebuie să găsim clienţi noi, ci să ne ocupăm de cei existenţi, sunt atât de mulţi (…) De asemenea, în următorii doi ani exportul va reprezenta 20-30% din afacerile Aversa şi va continua să crească. Ţările vizate sunt Rusia, dar şi state din Orientul Mijlociu şi din Europa de Sud-Est”, a afirmat omul de afaceri.

El a adăugat că pasul următor pe care îl va face în cazul Aversa este să înceapă o campanie de conştientizare a nevoii de reindustrializare a României, prin organizarea unor coferinţe anuale pe această temă. Prima va avea loc în decembrie şi va reuni reprezentanţi ai Guvernului, ai producătorilor români, ai investitorilor străini, precum şi ai instituţiilor financiare.

„România este bună în agricultură şi producţie. România are oameni bine pregătiţi, costul cu forţa de muncă este mai bun comparativ cu alte ţări din Europa de Est. Cred că în România cel mai important lucru este infrastructura, aici sunt cele mai mari contracte. Avem nevoie de infrastructură, de sisteme de irigaţiii pentru agricultură, avem nevoie de energie, poate fi reactorul 3 de la Cernavodă, Hidroelectrica. Este nevoie de miliarde de euro care trebuie investiţi în ţară în domeniul infrastructurii. Dacă toate acestea se vor întâmpla, de ce noi, companiile româneşti, nu încercăm să luăm din piaţă cât mai mult posibil? Trebuie să ne concetrăm să ne adjudecăm aceste contracte de insfrastructură”, a mai spus Topolinski.

Topolinski este fondatorul companiei Benevo, activă pe piaţa imobiliară din Bucureşti, unde deţine câteva sute de apartamente şi a achiziţionat, de asemenea, platformele industriale Textila Dacia şi Vulcan, pentru 40 milioane de euro, respectiv 21,6 milioane de euro. Pe ambele terenuri urmează să fie construite centre comerciale, însă dezvoltarea nu a început încă.

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările efective la cei aproape 43 de kilometri de cale ferată ar trebui să dureze......
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele ...
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...