Nokia detronează Huawei la numărul de contracte globale pentru 5G

Compania finlandeză Nokia începe să atragă interesul investitorilor pentru echipamentele sale pentru reţeua de generaţie nouă 5G şi a depăşit competitorul direct, compania chineză Huawei, în ceea ce priveşte numărul de contracte încheiate la nivel mondial. 
Economica.net - joi, 06 iun. 2019, 19:14
Nokia detronează Huawei la numărul de contracte globale pentru 5G

Nokia are în prezent 42 de contracte comerciale pentru 5G, spune Frederico Guillen, directorul companiei, pentru Reuters. Huawei deţine 40 de contracte, iar Ericsson 19, din care opt sunt live.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, dar este afectată de campania condusă de SUA împotriva business-ului său. Statele Unite au presat aliații să interzică sau să restricționeze echipamentele Huawei din rețelele lor 5G, invocând preocupările legate de securitatea națională. Compania chineză a negat în mod repetat că oricare dintre produsele sale prezintă un risc de securitate națională.

Clienții abordează Nokia fie ca să-și echipeze rețelele de bază de generație următoare, fie pentru a beneficia de surse duale pentru cele mai sensibile părți ale rețelelor lor, fie pentru a înlocui furnizorii existenți, a spus Guillen.

„Este un pic mai devreme pentru a cuantifica acest lucru, dar în ultimele săptămâni începem să vedem că se întâmplă acest lucru”, a declarat Guillen, președintele operațiunilor cu clienți, pentru Reuters.

Guillen a declarat că a existat un interes deosebit din partea țărilor europene care au dezbătut rolul vânzătorilor chinezi în rețelele lor și dacă să achiziționeze sau nu echipamente de la aceștia.

Nokia a declarat că 22 dintre tranzacțiile sale 5G sunt cu clienți, cum ar fi T-Mobile, Telia și Softbank. de la sfârșitul lunii martie, compania a câștigat 12 noi comenzi pentru 5G.

„Ritmul progresului 5G se accelerează pe tot globul, oferind creșteri semnificative de performanță operatorilor, iar puterea portofoliului Nokia final începe să fie recunoscută. De fapt, în aproape orice rețea în care sunt distribuite produse Nokia, noi sunt liderul de performanță. Aici și acum – la începutul uneia dintre cele mai radicale tranziții de tehnologie vreodată de la 4G la 5G – este timpul ca Nokia să strălucească”, a spus, într-un comunicat, Rajeev Suri, președintele și CEO-ul companiei.

Potrivit comunicatului, lansăriile timpurii de 5G au fost susținute la un nivel bun în America de Nord, Coreea și Europa, iar Nokia „așteaptă cu nerăbdare să anunțe colaborarea cu operatorii din țările emergente și regiuni precum India și America Latină în următoarele luni”.

Nokia și Ericsson sunt cei mai importanți rivali ai Huawei atunci când vine vorba de furnizarea de echipamente de telecomunicații globale. Ei vor câștiga cel mai mult din scandalul Huawei.

„Dacă abilitatea Huawei de a-și vinde și susține echipamentele de rețea operatorilor din anumite părți ale lumii este afectată, deoarece compania este în prezent împiedicată să facă acest lucru în SUA, Ericsson și Nokia ar beneficia probabil”, au afirmat analiștii de la Fitch Ratings într-o notă de informare.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca....
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...