1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Nokia îşi mută centrul pentru regiunea CEE la Budapesta

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia a decis să-şi mute centrul pentru regiunea Europa Centrală de la Viena la Budapesta, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a companiei, transmite portofolio.hu

21 aug, 2012 | ECONOMICA.net

Dacă până acum centrul Nokia Austria era responsabil pentru Austria, Elveţia şi Europa de Sud-Est, începând din luna octombrie biroul Nokia din Viena va fi inclus în divizia Europa Occidentală şi va fi supervizat de cartierul general din Finlanda.

Purtătoarea de cuvânt a Nokia Austria, Alma Mautner, a adăugat că firma va încerca să convingă o parte din cei 60 de angajaţi ai centrului Nokia din Viena să se mute la Budapesta. Repartiţia viitoare a responsabilităţilor între Viena şi Budapesta nu este încă cunoscută. "Depinde de câţi din actualii angajaţi ai centrului din Viena se vor muta la Budapesta", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Relocarea vine în condiţiile în care Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, încearcă să revină pe profit. În luna iunie Nokia a anunţat că va elimina 10.000 de locuri de muncă în mai multe ţări, inclusiv în Ungaria unde personalul uzinei de la Komárom ar urma să fie redus de la 4.400 până la 2.100 la finele lui 2012.

Anul trecut Nokia a decis să închidă fabrica din localitatea Jucu din judeţul Cluj, după ce a investit 60 de milioane de euro în această întreprindere inaugurată în 2008.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO