Nokia se prăbuşeşte. Nici Lumia nu nu o mai salvează

Vânzările de smartphone-uri ale Nokia au scăzut în trimestrul al treilea, astfel că grupul finlandez a coborât pe piaţa mondială de pe locul 3 anul trecut pe 7, în timp ce Samsung şi-a menţinut poziţia de lider, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Gartner, citat de CNBC.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 14:04
Nokia se prăbuşeşte. Nici Lumia nu nu o mai salvează

Piaţa mondială a smartphone-urilor a avansat cu 47% în trimestrul al treilea, la 169,2 milioane de unităţi, fiind dominată de primii doi producători, Samsung şi Apple.

Cererea puternică pentru telefoanele din gama Galaxy a ajutat Samsung să vândă 55 de milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea. Grupul controlează 32,5% din piaţa mondială a smartphone-urilor.

În acelaşi interval, Apple a vândut 23,6 milioane de unităţi, reprezentând o cotă de piaţă de 14%. Vânzările Apple din trimestrul al treilea au fost influenţate de amânarea achiziţiilor de către unii clienţi, până la lansarea noului model iPhone 5.

„Cei doi producători controlează împreună 46,5% din piaţa smartphone-urilor, iar un grup destul de mare se luptă pentru poziţia a treia”, a declarat Anshul Gupta, analist principal la Gartner.

Cota de piaţă a Nokia a continuat să scadă în trimestrul al treilea. Grupul a vândut 7,2 milioane de smartphone-uri, reprezentând o cotă de piaţă de 4,2%.

RIM, producătorul Blackberry, s-a situat pe poziţia a treia în topul vânzărilor, cu 8,9 milioane de unităţi şi cotă de piaţă 5,2%, iar HTC pe patru.

Nokia a avut probleme în a ţine pasul cu ceilalţi producători de smarphone-uri, în pofida vânzărilor modelului Lumia 900, care au totalizat 4 milioane de unităţi la nivel global.

În timp ce piaţa smartphone-urilor a crescut cu aproape 50% în trimestrul al treilea, vânzările de telefoane mobile la nivel global au scăzut cu 3%, la 428 milioane de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...