Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță că a dat startul procesului de recrutare pentru fabrica pe care o construiește în prezent la Oradea, o investiție de 650 de milioane de euro. Compania caută 550 de persoane care să muncească în ceea ce va deveni ”prima fabrică din industria anvelopelor cu emisii zero de CO2”.
Lidia Neagu - vin, 29 sept. 2023, 19:17
Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”

Producătorul a început să recruteze pentru viitoarea fabrică aproximativ 550 de specialiști în Oradea și în zona înconjurătoare a județului Bihor. În cursul anului 2023, recrutarea se va concentra pe angajații de la birouri, iar recrutarea pentru personalul de producție va începe în prima jumătate a anului 2024.

Cei interesați să facă parte din proiectul Nokian Tyres Oradea pot face acest lucru vizitând pagina de cariere a companiei, unde au posibilitatea să își încarce propriul CV și/sau să completeze formularul online la www.nokiantyres.com/romania_recruitment.

Fabrica din Oradea va reprezenta un pas important în atingerea unor obiective climatice și mai ambițioase, deoarece va fi prima fabrică din industria anvelopelor cu emisii zero de CO2. Potrivit companiei, locația din România susține acest obiectiv, deoarece permite utilizarea energiei verzi produse în apropierea fabricii și oferă acces la căile ferate și proximitatea de clienții din Europa Centrală pentru care anvelopele de la fabrica Oradea vor fi produse. 

Fabrica din România va deveni parte a rețelei globale de producție Nokian Tyres, alături de fabricile din SUA și Finlanda. Capacitatea anuală a acesteia va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri de dimensiuni mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiții din România, din ultimii ani.

Numiri în echipa de management a Nokian Tyres România

Compania a recrutat deja pentru persoanele din conducere. Susanna Tusa a fost numită director general și vicepreședinte al Nokian Tyres România Operations. Compania a mai anunțat și alte numiri în echipa de management local a Nokian Tyres România. Acestea sunt:
• Adorian Ioiart – director de fabrică/Plant Manager. El va fi responsabil pentru supravegherea operațiunilor de producție. Adorian Ioiart se va asigura de constructia si dezvoltarea fabricii în concordanță cu planul stabilit, ținând cont de obiectivele de siguranță, calitate, productivitate, volum și costuri. El are o vastă experiență în gestionarea unităților de producție și în lansarea acestora.
• Gabriela Pontos – Manager de resurse umane/ HR Manager. Responsabilitățile Gabrielei Pontos vor cuprinde procese complete de resurse umane, cum ar fi atragerea de talente la nivel local, gestionarea aspectelor legate de compensații, relațiile cu angajații, dezvoltarea acestora și altele. Ea se alătură Nokian Tyres cu o vastă experiență în diverse poziții de HR, cea mai recentă fiind conducerea și organizarea proceselor de HR dintr-o unitate de producție din industria prelucrării metalelor.
• Ciprian Vidican – Manager Achiziții/ Procurement Manager. Înainte de a se alătura Nokian Tyres, Ciprian Vidican a lucrat în cadrul unei companiei multinaționale din industria automotive, unde a deținut funcția de Head of Global Program Purchasing/ Manager achiziții proiecte noi. Pentru început, el va sprijini proiectul din Oradea în procesele de aprovizionare și achiziții și va dezvolta la nivel local politicile și procesele specifice achizițiilor, împreună cu echipa locală de management.

 

Te-ar mai putea interesa și
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest an
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest ...
Patiserii vor scoate pe piaţă 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi faţă de perioada sărbătorilor de......
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Parolele rămân o ţintă majoră pentru hackeri şi alţi actori din sfera ameninţărilor cibernetice, iar în acest context ...
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ...
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Capitala Turciei, Ankara, a fost lovită de inundaţii severe marţi noapte, iar autorităţile avertizează că urmează ...