Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, va începe, în aprilie, lucrările de ansamblare a unei linii de producție inputuri în SUA, într-un proiect de 250.000 de euro. Investiția se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest.
Alina Stanciu - mar, 19 mart. 2024, 10:54
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american

Norofert investește 250.000 de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, Dakota de Sud, în parteneriat Gary Lamb, un antreprenor american care a preluat 49% din Norofert AG, o filială a Norofert USA LLC, companie care se ocupă de operațiunile de pe piața americană, potrivit unui anunț al companiei.

Linia de producție va fi amplasată într-un spațiu închiriat iar automatizările ce vor fi implementate vor permite companiei să mențină doar doi angajați în primul an. În acest moment, există precomenzi pentru fertilizanții bacterieni ce urmează a fi produși în noua fabrică. Demararea construcției liniei de producție este programată pentru prima săptămână din luna aprilie.

Gary Lamb va gestiona activitatea noii entități din Dakota de Sud, va conduce vânzările, expansiunea teritorială și administrarea companiei. De asemenea, sediul reprezentanței din SUA a fost mutat în statul Delaware, din rațiuni fiscale.

Compania creată inițial, Norofert USA LLC, este în continuare deținută integral de Norofert S.A., iar filiala Norofert AG este controlată de Norofort în proporție de 51% , Gary Lamb având restul de 49%.

Asamblarea liniei de producție pe piața americană și colaborarea cu Lamb vin ca rezultat a unui proces de negociere și due dilligence de peste un an, mai anunță compania

Pentru Norofert, dispersia geografică reprezintă un obiectiv primordial. Tehnologia și formulele produselor noastre ne permit accesul pe piețe competitive, iar intrarea pe piața din SUA, deși întârziată din cauza pandemiei, reprezintă un exemplu în acest sens. Este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice nu au același impact negativ ca în Europa de Est. Fezabilitatea proiectului este cu atât mai mare cu cât beneficiem de roadele producției și cercetării laboratorului de multiplicare microorganisme din România, care va exporta tulpini concentrate de bacterii pentru utilizare în producția din SUA.”, a declarat Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert.

Proiectul de accesare a pieței din SUA a început în 2020, iar de atunci s-au făcut pași importanți, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană. În timp, conducerea companiei a explorat diverse rute de intrare în piață printre care participări la târguri de agricultură precum și discuții cu reprezentanți și distribuitori locali. 

Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, a fot fondat în anul 2000 de către familia Popescu.

Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în stațiile propri, la doar o zi de la precedenta ieftinire. Asta face ca......
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă ...
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...