1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Norvegia îşi confirmă planurile de a construi cabluri electrice către Marea Britanie şi Germania

Norvegia şi-a confirmat planurile de a construi cel mai lung cablu electric submarin din lume către Marea Britanie, până în 2020, precum şi un cablu către Germania, până în 2018, pentru a-şi mări exporturile de hidroenergie, au afirmat joi operatorii reţelelor electrice din aceste ţări, citaţi de Reuters.

21 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Aceste cabluri ar permite Norvegiei să exporte energie electrică, atunci când preţul acesteia este mai mare în Germania şi Marea Britanie, şi s-o importe, atunci când condiţiile atmosferice nefavorabile duc la creşterea preţului ei pe plan intern, a declarat Ministerul Energiei.

De asemenea, cablurile le-ar asigura celor trei ţări resurse sigure şi stabile de electricitate, pe măsură ce Europa îşi măreşte producţia de energie regenerabilă.

Operatorul reţelei electrice a Norvegiei, Statnett, a anunţat că a semnat un acord cu întreprinderea britanică National Grid privind construirea unui cablu submarin între cele două ţări, lung de 700 de km şi cu o capacitate de 1.400 de megawaţi (MW), până în anul 2020. 'Odată finalizat, va fi cel mai lung cablu electric submarin din lume', a adăugat compania norvegiană.

Într-un comunicat separat, Statnett şi-a confirmat planurile de a construi un cablu cu o capacitate de 1.400 MW către Germania, până în 2018, în parteneriat cu operatorul german TenneT şi banca de stat germană KfW.

Potrivit TenneT, acordul detaliat va fi semnat în septembrie, iar decizia privind investiţia urmează să fie luată în 2014.

Statnett a mai precizat că intenţionează să înainteze o cerere guvernului norvegian, în prima jumătate a anului viitor, pentru permisul de a construi cablul către Marea Britanie.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO