Norvegienii de la ABL au deschis birou la Constanța, pentru proiectele energetice românești din Marea Neagră

ABL, parte a grupului de consultanță în domeniul energetic și maritim ABL Group, cu prezență internațională și cotat la bursa din Oslo, a deschis un nou birou în Constanța, România, pentru a sprijini piețele energetice și maritime offshore din Marea Neagră, se arată într-un anunț al firmei.
Mihai Nicuţ - mie, 17 apr. 2024, 08:41
Norvegienii de la ABL au deschis birou la Constanța, pentru proiectele energetice românești din Marea Neagră

Potrivit companiei, biroul din România a fost următorul pas logic după ce primul birou regional a fost deschis în Bulgaria în 2003, urmat de un birou în Turcia. Pe lângă faptul că se ocupă de piețele de petrol și gaze și de cea maritimă, se așteaptă ca ABL România să participe, de asemenea, la planurile în creștere ale țării în domeniul energiei regenerabile și al tehnologiilor de tranziție, potrivit presei de specialitate.

Ian Cummins, director general regional al ABL pentru Europa și Africa de Vest, a declarat: „Am înțeles că este foarte important ca ABL să fie prezentă în România. ABL a fost în prima linie în sprijinirea proiectelor majore în dezvoltarea energetică a Mării Negre, inclusiv primul proiect offshore de petrol și gaze din România din ultimii 35 de ani, proiectul de dezvoltare a gazelor Midia. Lansarea ABL România consolidează angajamentul nostru față de livrarea și operarea sigură și durabilă a infrastructurii de petrol și gaze a țării, extinzând în același timp oferta noastră diversificată de inginerie și consultanță pentru a sprijini tranziția României către un viitor net-zero.”

Condus de directorul Alexander Shterev, inspector principal al ABL Bulgaria, în calitate de manager, cu sprijinul managerului de țară al ABL Bulgaria, Lyubomir Djambazov, biroul va oferi o gamă completă de servicii tehnice, cum ar fi due diligence tehnică offshore, inspecții și mutări de platforme, inspecții și studii maritime, studii de garanție maritimă, consultanță în domeniul energiei regenerabile, servicii maritime, inclusiv consultanță portuară și inginerie pentru tranziția energetică, și chiar expertiză în tehnologia de captare a carbonului.

„România este o piață importantă pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Marea Neagră. Pe lângă faptul că are un potențial favorabil de resurse naturale, guvernul său recunoaște importanța critică a diversificării mixului său energetic atât pentru securitatea energetică națională, cât și pentru cea internațională. Prin urmare, a elaborat politici de sprijin pentru dezvoltarea energiei regenerabile. Având în vedere că se analizează în mod activ energia eoliană, fotovoltaică, solară, CCUS și hidrogenul, avem serviciile și experiența necesară pentru a sprijini România în ambițiile sale nete zero”, a declarat RV Ahilan, Chief Energy Transition Officer la ABL Group.

Luna trecută, ABL a fost angajată de LLOG Exploration pentru a furniza servicii de expertiză marină pentru un proiect de dezvoltare în Golful Mexic din SUA, după ce a fost selectată în luna precedentă să rremorcheze un FPSO (unitate plutitoare folosită în industria petrolieră pentru producța și procesarea hidrocarburilor)  destinat Braziliei. În aceeași lună, Shell a ales software-ul ABL de gestionare a activelor pentru a sprijini mai multe dintre dezvoltările sale noi de mari dimensiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Gazele naturale se scumpesc pe piețe în România și în Europa. Care este cauza
Prețul gazelor naturale tranzacționat pe piața pentru a doua zi de la București a crescut semnificativ, în linie cu creșterile de pe piețele europene, ca urmare a posibilității ca Austria......
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de etichete. Povestea de business a unei familii de români
Au început să producă într-o sufragerie, iar acum, după 30 de ani, au rulaje de 35 de milioane euro din vânzarea de ...
Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc, înființată de familia Nechita-Rotta în urmă ...
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare ...
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...