Norvegienii de la Auka vor lansa în România o aplicație de plată mobilă și anunță recrutări pentru biroul din București

Auka, companie norvegiană care oferă servicii de plăţi mobile, premiată la nivel internaţional, anunță că urmează să lanseze în România în viitorul apropiat o nouă aplicație de plată mobilă și are în plan crearea unor noi locuri de muncă la sediul local din Bucureşti.
Lidia Neagu - joi, 23 mai 2019, 13:32
Norvegienii de la Auka vor lansa în România o aplicație de plată mobilă și anunță recrutări pentru biroul din București

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Auka, Daniel Döderlein, la Fintech Summit, din cadrul Bucharest Tech Week, unde a discutat despre viitorul plăților fără numerar.

Auka a început deja să investească pe piaţa locală. Luna trecută, compania a recrutat noi angajaţi pentru echipa de producție și tehnologie, pentru a accelera dezvoltarea aplicației Settle înainte de lansare.

„Prin extinderea birourilor internaționale, Auka îşi întărăște angajamentul față de piața românească și de atragerea de noi talente la nivel local”, se arată într-un comunicat al companiei.

Settle, cea mai recentă aplicație de plată mobilă destinată pieței europene, este construită pe platforma de plăți mobile dezvoltată de Auka şi premiată, aceeași platformă care a stat la baza revoluției plăților mobile din zona nordică.

Consumatorii și retailerii români vor avea posibilitatea de a descărca aplicația indiferent de banca cu care lucrează sau de sistemul de operare al telefonului. Funcția principală a aplicației permite oricărei persoane să transfere și să primească bani instant, printr-o varietate de opțiuni de finanțare, folosind doar numărul de telefon pentru identificare. Settle pentru business, o altă funcție importantă a aplicației, permite oricărei companii să accepte plăți digitale fără să se bazeze pe terminalul unui card.

„Suntem încântați să lansăm Settle în România. Pe baza ultimului studiu de piață care a analizat principalii factori care influenţează dezvoltarea și gradul de adopție a plăților mobile în rândul retailerilor, se observă că România are un mare potenţial. Oamenii sunt dornici de o tranziție către noi modalități de plată și înțeleg că plățile mobile sunt viitorul.”

„În România majoritatea tranzacților sunt cash – consumatorii și companiile vor putea beneficia acum de aplicația Settle, care va rezolva multe probleme. De exemplu, raportul nostru de cercetare arată că afacerile din România întâmpină dificultăți privind plățile cash și conectarea cu clienții noi. Aceste probleme vor fi rezolvate cu Settle, care ajută companiile să gestioneze banii în condiții de siguranță, generând în cele din urmă mai mult profit”, a declarat Daniel Döderlein, CEO, Auka.

Settle va efectua operațiuni locale prin intermediul unei singure companii românești înregistrată în SPV. Döderlein sublinază că acest lucru va asigura un grad ridicat de adopție a tehnologiei, furnizarea de sprijin local și facilitarea scalării, pe măsură ce Auka va aduce Settle pe mai multe piețe europene în următorii doi ani. O mare parte din veniturile generate de această dezvoltare se întoarce în regiune prin intermediul companiei locale, al investitorilor, partenerilor și consumatorilor.

„Spre deosebire de aplicațiile mobile internaționale, Settle va fi gestionată din afara Europei, iar entitățile locale sunt principalii beneficiari ai profitului. Majoritatea câștigurilor vor fi deținute de entitățile românești, asigurând noi locuri de muncă și accelerând inovaţia la nivel local”, a precizat Döderlein.

„Acest lucru este extrem de important pentru noi, motiv pentru care investim într-un birou local, cu o echipă locală. Suntem devotați fiecărei piețe în care operăm și considerăm că România are potențial să devină următoarea societate care elimină utilizarea numerarului.”

Auka caută în mod activ investitori și parteneri din industria bancară şi a telecomunicațiilor, precum și alte companii cu o capacitate semnificativă de distribuție.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Criza Coronavirus 17 octombrie 2021: 11.546 de cazuri noi, 299 de decese, 1.750 internați la ATI, dintre care 37 sunt copii
Criza Coronavirus 17 octombrie 2021: 11.546 de cazuri noi, 299 de decese, 1.750 internați la ATI, dintre care 37 sunt copii
Un număr de 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
Numărul total al pensionarilor din sistemul public de pensii era, la sfârşitul lunii iunie 2021, de peste 4,8 milioane ...
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri 26 de ...