Nou CEO la E.On România: Volker Raffel îl va înlocui pe Manfred Paasch. Se schimbă și șeful de la Rețele – surse

E.On România, firmă controlată de gigantul german E.On va avea un nou director general, potrivit unor surse din piața de energie. Au loc mai multe schimbări la nivelul conducerii grupului german.
Mihai Nicuţ - mar, 11 mai 2021, 13:01
Nou CEO la E.On România: Volker Raffel îl va înlocui pe Manfred Paasch. Se schimbă și șeful de la Rețele - surse

Volker Raffel va fi noul CEO al E.On România, firma-mamă a activităților E.On de la noi din țară, potrivit surselor noastre. El va ocupa această poziție începând cu data de 1 august, preluând postul de la Manfred Paasch, care se va retrage, după ce a fost doi ani CEO.

Volker Raffel a venit însă în E.On România mai devreme de 1 august. De la 1 mai, el este membru al Board-ului, fiind responsabil de Afaceri Corporatiste, Strategie, în calitate de director general adjunct al E.ON România.  Amintim că această poziție a fost ocupată până nu demult de Anca Dragu, care este acum președinte al Senatului României.

După ce va ocupa temporar fostul post al Ancăi Dragu, Volker Raffel va deveni CEO al E.On România din 1 august, moment la care actualul CEO, Manfred Paasch părăsește compania. Amtinim că Paasch ocupă acest post de CEO de doi ani, succedându-i lui Frank Hajdinjak

Schimbări și la Delgaz

Tot de la 1 august, Dragoș Bărbulescu, în prezent director general adjunct/ CFO al E.ON România va fi noul director general al companiei Delgaz Grid – firma de distribuție a gazelor și energiei electrice.

El îl înlocuiește pe Ferenc Csulak.

Potrivit surselor noastre, poziția de CFO ii va reveni lui Mirko Strube, care acum este director general adjunct al E.On România.

Un CEO care cunoaște România

Volker Raffel activează în cadrul grupului E.On încă din 1999, și în ultimii ani a avut mai multe funcții de conducere, ultimul fiind acela de director în cadrul PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. El cunoaște România, în condițiile în care a fost, la jumătatea deceniului trecut, director general adjunct al fostei companii E.ON Moldova Distribuție.

Grupul german E.ON este una dintre cele mai importante companii energetice pe plan local, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 aniCele mai importante companii sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, cu activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi.

 

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR confirmă infiltrațiile la blocurile de ancoraj ale podului peste Dunăre și afirmă că acestea nu afectează structura
CNAIR confirmă infiltrațiile la blocurile de ancoraj ale podului peste Dunăre și afirmă că acestea nu afectează structura
Conform CNAIR, apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol......
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Grupul britanic Morrisons a anunţat sâmbătă că a respins o ofertă de preluare în numerar, de 5,52 miliarde de lire ...
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde ...
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 895,8 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...