1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Nouă anchetă împotriva lui Berlusconi, la Napoli, pentru coruperea unui politician

Justiţia italiană a deschis o nouă anchetă pentru corupţie împotriva fostului premier Silvio Berlusconi, suspectat că a "cumpărat", în urmă cu mai mulţi ani, un senator ce făcea parte, la vremea respectivă, din cadrul opoziţiei de stânga, scrie presa italiană joi, relatează AFP.

28 feb, 2013 | Mediafax

"Silvio Berlusconi este anchetat la Napoli pentru corupţie într-un caz de «cumpărare» de senatori. Potrivit ipotezei Parcehtului, el ar fi plătit trei milioane de euro senatorului De Gregorio", scrie cotidianul de stânga La Repubblica în ediţia online.

Cazul a avut loc după alegerile legislative din 2006, câştigate cu un scor strâns de o coaliţie heteroclită de stânga condusă de Romano Prodi, care avea în plus doar o mână de mandate faţă de coaliţia condusă de Silvio Berlusconi, în Senat.

După doar câteva luni de la alegeri, Sergio De Gregorio, unul dintre senatorii aleşi în cadrul unui partid al coaliţiei lui Prodi, a trecut în tabăra lui Berlusconi, accelerând prăbuşirea Guvernului de stânga, în 2008, după mai puţin de doi ani de la scrutin.

Ancheta este de competenţa Parchetului din Napoli (sud) deoarece De Gregorio a fost ales în această circumscripţie.

Potrivit ediţiei online a cotidianului Il Corriere della Sera, doi magistraţi din cadrul Parchetului de la Napoli şi trei magistraţi din cadrul Direcţiei regionale de luptă împotriva mafiei sunt însărcinaţi cu acest caz.

Il Cavaliere a fost acuzat în mai multe rânduri de către adversarii săi politici că ar fi «cumpărat» voturi sau aleşi, dar este pentru prima dată când este anchetat în mod oficial într-un caz concret de corupere a unui politician.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO