Noua bătaie de cap a Boeing: Unde să parcheze noile avioane 787 care au interdicţie la zbor

De cinci săptămâni aeronavele 787 Dreamliner nu mai au voie să zboare din cauza problemelor apărute la baterii, iar Boeing se confruntă din acest motiv cu o altă problemă, unde să parcheze avioanele care ies dintr-o fabrică gigant de lângă Seattle, relatează New York Times.
Economica.net - mie, 20 feb. 2013, 19:48
Noua bătaie de cap a Boeing: Unde să parcheze noile avioane 787 care au interdicţie la zbor

Boeing nu a dorit să oprească activitatea la fabrica din Everett, statul Washington, şi la o altă unitate din Charleston, astfel că săptămânal este produs un nou 787.

În momentul în care Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a decis consemnarea tuturor aeronavelor 787 erau în exploatare 50 de astfel de aparate la nivel mondial.

„În prezent avem suficient spaţiu pentru parcarea avioanelor la Everett şi nu vom specula despre limitările din viitor”, a declarat Marc Birte, purtător de cuvânt al Boeing.

Persoane apropiate situaţiei au declarat însă că Boeing a luat legătura cu două mari companii specializate în stocarea avioanelor comerciale, pentru parcarea altor modele de aeronave care dintr-un motiv sau altul nu pot fi livrate imediat clienţilor.

Având în vedere că este nevoie de aprobarea specială a FAA pentru zborurile 787, sursele au arătat că Boeing încearcă să facă loc pentru parcarea acestora pe terenurile companiei.

Producţia Dreamliner decurge în ritm normal la ambele fabrici, întrucât oprirea sau încetinirea activităţilor ar fi foarte dificilă şi costisitoare având în vedere că elementele componente sunt fabricate în întreaga lume.

Motoarele sunt produse în Marea Britanie, fuzelajele în Italia, iar diverse părţi ale aripilor în Coreea de Sud, Australia şi Japonia.

„Nu poţi opri fabrici din toată lumea. Următorul pas ar fi ca furnizorii să nu trimită componentele, dar câte aripi poate stoca Mitsubishi?”, a declarat Yossi Sheffi, profesor la Massachusetts Institute of Technology.

Boeing a parcat avioanele pe terenurile fabricilor, pe pista de aterizare de la unitatea din Everett, precum şi pe o pistă a unui aeroport din apropiere.

Sheffi a explicat că problema este una deosebită, având în vedere mărimea produsului care trebuie stocat şi a faptului că avioanele nu au permisiunea să zboare.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Ucraina: Washingtonul vrea să folosească gazoductul Nord Stream 2 ca „pârghie” împotriva Moscovei
Mult timp ţintă a criticilor diplomaţiei americane, controversatul gazoduct Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania, în ...
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...