Nouă breșă de securitate la Facebook: datele personale a 533 de milioane de utilizatori, publicate online sâmbătă

Facebook continuă să își pună în pericol utilizatorii. Conform Bloomberg, datele a peste jumătate de miliard de persoane au fost „scăpate” pe internet.
Robert Stan - Dum, 04 apr. 2021, 08:42
Nouă breșă de securitate la Facebook: datele personale a 533 de milioane de utilizatori, publicate online sâmbătă

Datele personale a mai mult de o jumătate de miliard de utilizatori Facebook au fost publicate online sâmbătă. Scurgerea de informații include datele personale a 533 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare cum ar fi numere de telefon, ID-uri Facebook, nume complete, adrese, zile de naștere, biografii și, în unele cazuri, adrese de e-mail.

„Este vorba despre date vechi aferente anului 2019. Am găsit și remediat această problemă în luna august a acelui an”, a scris un purtător de cuvânt al Facebook într-un răspuns prin e-mail.

La acea vreme compania a descoperit o eroare în sistemele sale de siguranță care a permis scurgerea informațiilor. Cu toate acestea, odată ce astfel de date scapă din rețeaua Facebook, compania are o putere limitată pentru a opri răspândirea lor online.

Ca dovadă, Alon Gal, directorul tehnologic al firmei de securitate cibernetică Hrimson Rock, a descoperit din nou datele în această sâmbătă.

Bazele de date, mai ales dacă implică multe detalii sau sunt rare, nu sunt, de cele mai multe ori, împărtășite pe scară largă imediat, deoarece „persoanele care le dețin încercă să le monetizeze cât pot de mult. Procesul durează uneori zile, alteori ani, dar în cele din urmă toate datele personale ajung publice după ce au fost vândute”, a scris Gal într-un mesaj pe Twitter.

Scurgerile de date amenință să submineze modelul de afaceri al Facebook de a colecta o cantitate mare de informații personale și de a le utiliza pentru a vinde anunțuri publicitare bine direcționate.

Conform lui Alon Gal, informațiile sunt disponibile acum gratuit pe un forum de hacking, făcându-le accesibile pe scară largă pentru oricine are până și cele mai rudimentare cunoștințe despre bazele de date, au scris și jurnaliștii de la Business Insider. Publicația a verificat mai multe înregistrări prin asocierea numerelor de telefon ale utilizatorilor Facebook cunoscuți cu ID-uri listate și a confirmat alte înregistrări prin testarea adreselor de e-mail folosite pentru a reseta parolele de acces la Facebook.

Citește și:

– Facebook lansează un nou instrument pentru moderarea comentariilor
– Facebook susţine că a închis 1,3 miliarde de conturi false în ultimul trimestru din 2020

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...