GALERIE FOTO Noua Dacie: Înlocuitorul Loganului s-ar putea numi Scala

Dacia pregăteşte la Salonul Auto de la Paris din septembrie prezentarea noului model sedan care va înlocui Loganul. Tot în septembrie, Renault lansează în India lansarea modelului Scala. Modelul are multe detalii care coincid cu cele ale modelelor testate de Dacia, dar care au caroseria acoperita de camuflaj.
Economica.net - joi, 23 aug. 2012, 07:57
GALERIE FOTO Noua Dacie: Înlocuitorul Loganului s-ar putea numi Scala

Presa din India a prezentat imagini cu noul Renault Scala care va fi lansat în septembrie. Acesta ar putea fi înlocuitorul Loganului.

Detalii ale farurilor prototipului Dacia se regăsesc şi la Renault Scala. Partea frontala, voluminoasă, şi o grilă a radiatorului de mari dimensiuni se regăseşte la ambele modele.

Renault Scala  Dacia Sedan

Stopurile înlocuitorului Loganului testat de Dacia seamănă cu cele ale modelului Renault Scala din India. Atât cât se vede sub camuflaj. Silueta este în liniile modelului Scala care are designul inspirat din modelul Nissan Sunny.

 Renault Scala   Dacia Sedan

Presa indiană scria acum o lună despre faptul că Renault nu va mai lansa un nou Logan în India şi că pregăteşte pentru luna septembrie (dată când în Europa va fi lansat înlocuitorul lui Logan al cărui nume nu a fost dezvăluit încă) un model nou, Scala.

Cu alte cuvinte, prototipul testat în Europa care va fi înlocuitorul Loganului ar putea fi Renault Scala.

Dacia va renunţa la numele Logan pentru următoarea generaţie a sedanului compact şi va comercializa sub alt nume sedanul compact pe care îl va prezenta la Salonul Auto de la Paris.

Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat pentru ECONOMICA.NET că Dacia va merge la Paris cu o maşină cu totul şi cu totul nouă: „Am tot citit în presă despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o maşină nouă. Nu vă pot spune mai multe, dar vă spun că va fi o maşină cu o atracţie magnetică.”În ultimul an, presa de specialitate, atât cea de la noi, cât şi cea internaţională, a tot speculat pe marginea noii maşini care va fi lansată de Dacia în acest an, destinată să înlocuiască actuala generaţie Logan.

S-a spus că noul Logan va fi mai “nemţesc”, cu un design mai sofisticat şi o parte frontală mai agresivă. Partea din spate ar urma să fie mai adaptată la ceea ce există acum, înlocuind utilitarismul actualului Logan. Chiar designerul şef al Renault, Laurens Van Der Acker, spunea în toamnă, despre viitoarea generaţie că  “vom pastra atuurile marcii: preţul acceptabil, robusteţea masinilor, spaţiul, iar ideea principala pentru noi este că Logan trebuie sa menţină aceste valori dar să aibă o percepţie de calitate şi imagine de maşină mai modernă, mai sofisticată”.

Dacia Logan a intrat în fabricaţie în 2004 înlocuind  modelul Solenza. Logan se asamblează în România, Rusia, Maroc, Brazilia, Columbia, Afria de Sud, Iran şi India. În funcţie de piaţa pe care este comercializat, Logan este vândut sub numele de Renault Logan, Nissan Aprio, Mahindra Verito, Renault Tondar 90 şi Lada Largus.

În primul trimestru din 2012, Loganul a fost bătut pe piaţa din România de Dacia Duster. Pe de altă parte, exportul din gama Dacia Logan s-a dublat faţă de primul trimestru al anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...