Noua gamă de automobile Renault Megane a fost lansată oficial în România

Renault România a lansat oficial noua gamă Megane, de automobile din clasa compactă, la un preţ de listă cuprins între 14.100 euro (cu TVA inclus) şi 21.500 euro.
Economica.net - joi, 03 apr. 2014, 14:18
Noua gamă de automobile Renault Megane a fost lansată oficial în România

Preţul de pornire este pentru versiunea Pro 1,6 110 CP, iar cea mai scumpă este versiunea GT Line Energy 1,6 dCi 130 CP.

Pentru clienţii care vor achiziţiona prin programul Rabla 2014, noul Megane are un preţ de intrare de 10.150 euro (cu TVA inclus), preţ calculat ţinând cont de contravaloarea unui tichet Rabla în noul program şi de avantajul comercial acordat de Renault clienţilor ce vor opta pentru acest model.

Prezentarea noilor modele a avut loc miercuri seară şi a fost completată de lansarea proiectului Renault Store, un nou concept de showroom, mai modern şi mai eficient.

Familia Megane adoptă noua identitate de marca Renault inaugurată de modelele Clio 4 şi Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontală integrează sigla Renault supradimensionată, amplasată pe o suprafaţă glossy black, ce oferă modelelor un plus de dinamism şi expresivitate.

Confortul şi siguranţa noului Mégane sunt asigurate prin tehnologii avansate, Renault R-Link şi Visio System. Ecranul tactil, oferit de Renault R-Link, este gazda unui sistem care integrează toate funcţiile multimedia – sistem de navigaţie, radio, telefonie şi audio streaming. Un joystick, amplasat pe consola centrală vine să completeze modurile de comandă ale sistemului.

Visio System dispune de o serie de camere de luat vederi, amplasate strategic pentru a semnala obstacole prin declanşarea unor semnale de atenţionare în cazul depăşirii marcajelor albe, iar farurile de întâlnire sunt acţionate automat.

Pentru cei ce preferă un condus sportiv, noul Megane RS, dispune, în premieră pe piaţă, de funcţia RS Replay integrată în Renault R-Link, ce oferă posibilitatea vizualizării şi partajării traiectoriei, dar şi a senzaţiilor trăite la volan.

Noile modele Megane propun două versiuni de motorizări Energy, care au fost concepute acordând o atenţie specială consumului redus, emisiilor scăzute de CO2 şi nivelului de silenţiozitate.

La capitolul motoare pe benzină, noul Energy TCe 130 oferă un consum redus cu 15% (mai mult de 1l/100km) faţă de generaţia anterioară, 1,4 TCe 130 CP.

Cea de-a doua noutate anunţată în cadrul evenimentului Renault a fost lansarea proiectului Renault Store, noul concept de showroom. Conceptul Renault Store propune o abordare personalizată şi un parcurs intuitiv al clientului, care are contact direct cu modelele din gama Renault, expuse în cadrul unor zone tematice definitorii (Pasiune, Vehicule Electrice, Pro+) şi valorizate de un decor şi un mobilier modern. Barul de marcă cu acces nelimitat la reţeaua Wi-Fi este dotat cu tablete iPad şi completează oferta comercială, prin facilitarea accesului la informaţii despre produse.

În plus, clientul îşi poate defini vehiculul accesând configuratorul 3D, conectat la platforma online My Renault. Renault Store debutează în România cu showroomul pilot Meridian Vest din Bucureşti.

După primele două luni din 2014, Renault ocupă locul 5 pe piaţa românească la vânzările de autoturisme, fiind livrate 412 unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 sunt suspendate din nou, începând de luni, 25 martie. ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...