1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Gura de metrou de la Tineretului, investiţie de 17 milioane de lei, ar putea fi gata până la sfârşitul anului

Lucrările la noua gură de metrou de la Tineretului ar trebui finalizate până la sfârşitul anului, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

22 mai, 2016 | ECONOMICA.net

"S-a obţinut finanţare din fonduri externe nerambursabile pentru acces nou la staţia Tineretului. În anul 2015 a fost începută procedura de achiziţie execuţie lucrări de construire a unui acces nou la staţia de metrou Tineretului. Procedura este în curs de finalizare, termenul de încheiere a lucrărilor fiind sfârşitul anului 2016, iar finanţarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile", a spus şeful Metrorex.

Realizarea unui acces nou la staţia de metrou Tineretului este necesară pentru îmbunătăţirea accesului călătorilor atât din punct de vedere al dirijării fluxurilor, cât şi în ceea ce priveşte cerinţele pentru evacuarea în situaţii de urgenţă, potrivit Metrorex.

Valoarea contractului pentru acest proiect este estimată la 16,92 milioane de lei, fără TVA, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 9 luni începând de la data atribuirii contractului. 

Pentru acest proiect a depus ofertă Asocierea Sopmet-Somet-Schindler România-Uti Grup-Tiab SA.

Metrorex are un buget total de circa 2,2 miliarde de lei în 2016, din care 1,4 miliarde de lei pentru investiţii. 82% din bugetul de investiţii, adică 1,15 miliarde de lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, europene.

Compania are în derulare mai multe proiecte de extindere a reţelei, dintre care cel mai important este, în acest moment, magistrala V din cartierul Drumul Taberei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO