Nouă ieftinire a carburanților, azi. Care sunt prețurile

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi. Este a cincea scădere consecutivă de preț de la 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului.
Mihai Nicuţ - mar, 02 aug. 2022, 09:46
Nouă ieftinire a carburanților, azi. Care sunt prețurile

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,33 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,93 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,83 lei pe litru la benzină și 8,43 de lei pe litru la motorină.

Așadar, Petrom a redus azi prețurile cu cinci bani pe litru la motorină și cu un ban pe litru la benzină.

Este a cincea ieftinire de la 1 iulie încoace, momentul în care toate benzinăriile marilor lanțuri au operat reducerea de 50 de bani pe litru – 25 de bani contribuție proprie, 25 de bani de la buget.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Preţurile petrolului au scăzut puternic luni, deoarece datele slabe privind producţia manufacturieră din mai multe ţări au afectat perspectivele cererii, în timp ce investitorii se pregătesc pentru reuniunea din această săptămână a OPEC şi a aliaţilor săi privind oferta, transmite Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 4,10 dolari, sau cu 3,9%, până la 99,87 dolari pe baril până la ora 17:19 GMT (20:19 ora României), după ce a coborât la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril. Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4,93 dolari, sau cu 5%, la 93,69 dolari pe baril, după un minim de 92,42 dolari pe baril.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

 

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...