Noua purtătoare de cuvânt a lui Draghi ştie cum să se pupe la întâlnirile de afaceri oriunde în lume

Preşedintele BCE, Mario Draghi, unul dintre cele mai importante personaje în filmul crizei din zona euro, şi-a angajat un nou şef al departamentului de comunicare în persoana Christinei Claire Graeff, care cunoaşte, printre altele, obiceiurile pupatului la întâlniri de afaceri la diverse culturi.
Economica.net - vin, 19 oct. 2012, 20:55
Noua purtătoare de cuvânt a lui Draghi ştie cum să se pupe la întâlnirile de afaceri oriunde în lume

Christine Claire Graeff, 39 de ani, a fost numită director general pentru servicii de comunicare şi lingvistică la Banca Centrală Europeană (BCE), se arată într-un comunicat transmis vineri de instituţia de la Frankfurt.

Graeff o va înlocui pe Elisabeth Ardaillon-Poirier.

Ca director de comunicare, Graeff îl va ajuta pe Draghi să-şi comunice ideile şi viziunea către cetăţenii UE, guvernele diferitelor state europene şi pieţele financiare, într-o perioadă critică pentru viitorul zonei euro.

Tot ea va fi responsabilă de eficientizarea comunicării interne în cadrul BCE, una dintre cele mai multiculturale instituţii europene.

Contactată de Bloomberg, Graeff a refuzat să comenteze.

Printre atuurile de comunicator intercultural, Graeff cunoaşte subtilităţile pupatului în business-ul internaţional, notează Bloomberg.

„Pentru că un sărut nu este neapărat doar atât”, scrie Graeff într-un articol publicat în 2009 pe site-ul grupului Brunswick. Noul purtător de cuvânt al şefului BCE a creat un „ghid” pentru cei care călătoresc şi se pupă în diverse ţări din întreaga lume. Grupul britanic Brunswick este una dintre cele mai mari companii de comunicare cu servicii specializate destinate instituţiilor financiare.

Spre exemplu, în Belgia se obişnuieşte un sărut „pe trei obraji”, în timp ce francezii preferă doar două mişcări, iar pupatul nu este neapărat obişnuit în întâlnirile de afaceri. Spaniolii se pupă uneori la sfârşitul întâlnirilor, iar în Italia, ţara de origine a lui Draghi, locuitorii din nord schimbă două săruturi, iar cei din sud trei.

În schimb, germanii nu au practic niciun obicei în privinţa pupatului la întâlnirile de business, veste proastă în contextul relaţiilor tensionate dintre Draghi şi Berlin.

La bărbaţi există reguli suplimentare.

„Obrajii bărbaţilor nu ar trebui să se atingă decât ca simbol al unei strânse prietenii sau al unei întâlniri emoţionante”, scrie Graeff în ghidul său.

Aceste aprecieri ar putea fi utile Consiliului Guvernatorilor BCE, care nu a mai avut un membru de sex feminin de la expirarea mandatului lui Gertrude Tumpel-Gugerell, în luna mai a anului trecut.

Graeff se trage dintr-o familie franco-germană şi vorbeşte, pe lângă cele două limbi, şi engleza, spaniola şi italiana. Ea s-a alăturat echipei Brunswick din Frankfurt în 2001 şi este şefa diviziei de instituţii financiare a companiei. Printre specializările sale se numără poziţionarea companiilor, fuziunile şi achiziţiile, dar şi crizele şi restructurările.

La BCE, Graeff va fi responsabilă de relaţiile cu presa şi publicul, cu publishing-ul, evenimentele, protocolul şi serviciile lingvistice, atribuţii pe care le va prelua la 1 ianuarie.

Predecesoarea sa, Elisabeth Adraillon-Poirier, va prelua o funcţie de consultant al Consiliului Executiv al băncii.

Te-ar mai putea interesa și
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului metalic
Pasajul Doamna Ghica: Trustul de Clădiri Metropolitane a lansat licitație de 21 de milioane de lei pentru achiziția tablierului ...
Trustul de Clădiri Metropolitane a publicat vineri, 30 iulie, anunțul de licitație pentru achiziția tablierului metalic necesar finalizării lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica din Capitală.......
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
GCS: 156 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 56 de pacienți, internați la ATI
Un număr de 156 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Florin Cîțu: Companiile de stat care nu fac reformă nu vor primi bani la rectificare
Decizia de a demite directorul CFR în urma accidentelor petrecute în ultimele zile în România aparţine exclusiv Ministerului ...
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
ANM: Cod portocaliu de de caniculă pentru București și județele din sudul țării
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură ...