Noua strategie Rewe pentru Penny Market – investeşte masiv în expansiune si remodelare, lanseaza post de radio şi angajează 1.000 de oameni

Germanii de la Rewe au anunţat strategia de dezvoltare a lanţului de magazine Penny Market în România: remodelarea magazinelor, creşterea reţelei şi a numărului de angajaţi şi, în premieră pentru România, lansarea unui post de radio care va emite în magazine. "Vrem să fim mai sexy", spun nemţii.
Alina Stanciu - mie, 25 ian. 2017, 11:06
Noua strategie Rewe pentru Penny Market - investeşte masiv în expansiune si remodelare, lanseaza post de radio şi angajează 1.000 de oameni

Retailerul german Rewe, operatorul supermarketurilor Penny Market anunţă repoziţionarea pe piaţa locală pentru a fi mai atractivi pentru un număr tot mai mare de oameni, inclusiv consumatorii tineri care, momentan, nu sunt aşa prezenţi în magazinele lor, media de vârsta a clienţilor fiind de 45 de ani. Focusul companiei va fi pe specificul local . „„În contextul standardizării și globalizării extinse, noi facem alegerea de a ne concentra pe specificul local. Oriunde și oricând am mai făcut asta, am putut să vedem atât satisfacția consumatorului, cât și, ca efect imediat, evoluția pozitivă a indicatorilor de performanță a companiei”, a declarat Dennis Biernatzki, General Manager, REWE România.

Vrem să devenim mai sexy, pentru că nu eram sexy deloc. Vrem să fim discounterul care este comparat cu un Hard Rock Caffe„, a declarat şi Oliver Eifler, unul dintre managerii Rewe Romania. 

În acest sens, compania a lansat şi primul radio in-store operat de o reţea de magazine în Romania. Penny FM va emite doar în magazinele Penny Market pentru clienţi şi angajaţi, şi are ca scop comercial creşterea vânzărilor, dar şi îmbunătăţirea mediului de lucru pentru angajaţi. În Germania, lansarea postului de radio in-store a generat creşterea coşului de cumpărături cu 20% din punct de vedere valoric.

Pilonii viitoarei strategii Rewe

Compania se va concentra pe trei piloni importanţi: modul în care arată magazinele, sortimentaţia, cu focus pe creşterea ponderii produselor româneşti la raft, de la 60% cât este acum, şi angajaţi.

De asemenea,retailerul continuă investiţiile în expansiune şi remodelare având în plan să ajungă la 400 de unităţi până în 2025, cu un ritm de 20-25 de magazine pe an. „În medie, vânzările unui magazin se cifrează la 3 milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă că în perspectiva anului 2025 am putea ajunge la cel putin 1,3 miliarde de euro pe an”, spun reprezentanţii companiei. 

Pentru 2017, retailerul şi-a bugetat inaugurarea a 25 de unităţi, a unui noi depozit logistic la Bacău şi extinderea zonei de produse proaspete în depozitele din Turda şi Ştefăneşti. Totodată, nemţii vor remodela alte 50 de unităţi existente, pe lângă cele 50 remodelate anul trecut. Toate unităţile Rewe vor fi proiecte greenfield, terenurile pentru unităţole ce vor fi deschise anul acesta fiind deja cumpărate începînd cu 2015.

Procesul de remodelare urmează a se finaliza în 2018. În total, retailerul va investi 80 de milioane de euro pe an, până în 2025, având ca target creşterea cotei de piaţă de la 5%, cât este acum, la aproximativ 10%.

Retailerul a atins anul acesta pragul de 200 de magazine în România. „Piaţa creşte complet, toată lumea vrea expansiune. Vrem să ne menţinem cota de piaţă sau chiar să o creştem. Ne gândim undeva la 10%, faţă de aproximativ 5%, cât este acum”, mai spune Daniel Gross, managerul general Rewe Romania.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţi, retailerul german va angaja anul acesta peste 1.000 de persoane, urmând să ajungă la peste 4.000 de angajaţi. „Oferim salarii în acord cu piaţa şi mai ales un pachet de oferte competitiv”, mai explică Gross. El mai spune că salariaţii companiei primesc tot felul de avantaje, de la rechizite pentru copii la începerea scolii, scutece pampers gratis pentru cei nou născuţi, preţuri preferenţiale la produsele din magazin, dar şi programe intense de training pentru dezvoltarea profesională şi personală.

Focus pe Bucureşti- Ajung la 30 de magazine

În ceea ce priveşte planurile pentru capitală, unde REWE se „luptă” cu concurentul Lidl atât pe clienţi cât şi pe terenuri, compania ar putea ajunge anul acesta la 30 de unităţi, incluzând zona Ilfov. În momentul de faţă, Penny Market operează 16 magazine în Capitală. „Până în 2025 vedem un potenţial de 50 poate 70 de magazine în regiunea Bucureşti-Ilfov”, a mai spus Gross . 

Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. În prezent, grupul REWE România deține 200 de magazine Penny Market la nivel național. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017. Alte două vor fi vândute competiţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
ONRC: Aproape 53.000 de firme au fost radiate în primele zece luni din acest an
ONRC: Aproape 53.000 de firme au fost radiate în primele zece luni din acest an
Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu peste 28% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada ...
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a ajuns la 1,78 cazuri la mia de locuitori
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a ajuns la 1,78 cazuri la mia de locuitori
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 1,78 cazuri la mia de locuitori, ...
GCS: 1.141 de cazuri noi de COVID-19. Peste 17.600 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
GCS: 1.141 de cazuri noi de COVID-19. Peste 17.600 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 1.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...