Noul Blue Air va încheia acest an cu pierderi. Operaţional va fi pe plus

Blue Air - Airline Management Solutions, care a cumpărat în luna mai fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, va încheia acest an cu pierderi, pe fondul preluării mai multor obligaţii financiare, dar operaţional va înregistra rezultate pozitive.
Economica.net - mar, 12 nov. 2013, 15:33
Noul Blue Air va încheia acest an cu pierderi. Operaţional va fi pe plus

„Rezultatele Blue Air în acest an (…) vor fi negative. De ce? Pentru că în cadrul acestui transfer de activitate, practic pe lângă potenţialul de business, a luat în spate şi multe obligaţii financiare. În primul rând, o expunere destul de mare vis-a-vis de pasagerii care achiziţionaseră bilete anterior datei de transfer a business-ului, estimată la vreo 16-17 milioane euro, pasageri care trebuie transportaţi pe costurile noii societăţi”, a declarat marţi directorul general al companiei, Gheorghe Răcaru, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

El a adăugat că există şi obligaţii către Eurocontrol (organizaţie care coordonează traficul aerian la nivel european), asiguratorii aeronavelor sau salariaţi.

„Ca rezultat financiar, contabil vorbind, va fi pe minus, dar operaţional va fi pe plus. Au fost şi injecţii de capital, şi vor fi în continuare”, a mai spus Răcaru.

Reprezentantul Blue Air a mai spus că activitatea companiilor din sectorul aviaţiei este foarte sensibilă la orice schimbare, economică, politică sau chiar de climă.

Blue Air – Airline Management Solutions a anunţat la finele lunii octombrie că intenţionează să extindă flota prin cumpărarea a două avioane şi estimează că va transporta 1,5 milioane pasageri în 2014, în creştere cu 200.000 faţă de proiecţia pentru acest an.

Creşterea numărului de aeronave va permite companiei reactivarea segmentului de chartere, prin parteneriate cu agenţiile de turism, şi creşterea numărului de locuri de muncă.

Compania a primit în luna august licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând în acelaşi timp licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenţa Blue Air – Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014.

Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat la finele lunii mai fondul de comerţ al Blue Air, companie controlată de omul de afaceri Nelu Iordache.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...