Noul Centru de Management al Traficului, inaugurat la PMB. Contractul cu UTI a fost reziliat

Noul Centru de Management al Traficului a fost inaugurat, marţi, la sediul Primăriei Capitalei, edilul general, Gabriela Firea, anunţând că aici sunt centralizate informaţii din 215 intersecţii semaforizate, din totalul de 450 existente în Bucureşti. Contractul cu firma UTI, compania care gestiona până în prezent Sistemul de Management al Traficului, a fost reziliat. 
Economica.net - mar, 18 iul. 2017, 09:11
Noul Centru de Management al Traficului, inaugurat la PMB. Contractul cu UTI a fost reziliat

‘Până la sfârşitul anului vor mai fi racordate la acest sistem inteligent de management al traficului alte 60 de intersecţii semaforizate, iar până la mijlocul anului viitor ne dorim ca toate cele 450 de intersecţii semaforizate să fie integrate în acest sistem. Practic, în această încăpere, cu ajutorul ecranelor, avem comandă unică pentru următoarele informaţii: transportul public, transportul urban şi supravegherea video. Avem 280 de camere video amplasate în Capitală, atât în zona intersecţiilor, cât şi în principalele puncte strategice’, a precizat Firea.

În cadrul centrului activează reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Locale şi ai Administraţiei Străzilor. Sistemul a presupus o investiţie de 260.000 de euro, pe care Gabriela Firea a apreciat-o ca fiind ‘mică, în comparaţie cu efectele foarte mari pe care le va avea’ în ceea ce priveşte managementul traficului.

‘În momentul în care într-o intersecţie se observă blocaje, se acţionează imediat, pentru a se transmite informaţia şi pentru a se lua cele mai bune decizii pentru fluidizare. Există şi posibilitatea – spre exemplu – şi această decizie se ia împreună cu Brigada Rutieră: semafoarele să poată fi modificate, ca şi culoare, de aici, prin decizia care se ia în Centrul unic de informaţii şi de monitorizare a traficului. Centrul va funcţionare şapte zile din şapte, 24 de ore din 24’, a explicat Firea.

Contractul cu firma UTI, compania care gestiona până în prezent Sistemul de Management al Traficului, a fost reziliat. Firea a precizat că în cadrul vechiului sistem erau integrate aproximativ o sută de intersecţii, acesta fiind depăşit ‘ca şi uzură morală şi fizică şi nu putea să facă faţă sub nicio formă cerinţelor’.

Prin intermediul fibrei optice, informaţiile de la noul Centru de Management al Traficului se transmit şi la Centrul de Management al Situaţiilor de Urgenţă. Primarul general a arătat că mentenanţa va fi asigurată tot de către angajaţii Primăriei.

Totodată, Gabriela Firea a anunţat că, potrivit estimărilor făcute de specialişti, traficul ar putea fi fluidizat cu 20-30% prin activitatea noului centru de management.

Pe de altă parte, edilul a subliniat că nu doreşte să facă ‘promisiuni fără acoperire’, în condiţiile în care adevăratul test va avea loc la toamnă, când se va intensifica traficul.

În acest context, ea a reliefat că în Capitală, de la începutul anului până în prezent, au apărut aproape 50.000 de maşini noi.

Cristian Stroe, consilier al primarului general, a vorbit de asemenea despre modul în care vor acţiona angajaţii centrului în cazul unui blocaj.

‘Se iau primele decizii aici (la nivelul centrului – n.r.). Aceste decizii sunt transmise mai departe către Poliţia Rutieră, iar cel mai apropiat echipaj de poliţie rutieră ajunge imediat în acea intersecţie. Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. (…) Apoi se pot lua decizii la nivel informatic, în sensul că se poate stabili – tot cu acordul Brigăzii Rutiere – dacă acelei intersecţii i se pot mări sau i se pot scădea acei timpi. Nu poţi interveni neapărat să îl faci verde, dar poţi interveni asupra acelor timpi, care se corelează mai departe cu acele intersecţii care duc către nodul final’, a explicat el.

 

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...