Noul CEO al Carrefour a început să concedieze directori

 Directorul general desemnat al Carrefour, Georges Plassat, a început să reorganizeze conducerea retailerului francez la numai o lună de la venirea sa în companie şi a concediat recent doi directori, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 13:19
Noul CEO al Carrefour a început să concedieze directori

Directorul comercial Jose Carlos Gonzales-Hurtado şi directorul de marketing Patrick Rouvillois vor pleca din companie şi nu vor fi înlocuiţi, au spus sursele.

„Plassat începe să îşi construiască propria echipă şi o face rapid”, a arătat una dintre surse.
Un veteran în sectorul de retail, Plassat a venit la Carrefour pe 2 aprilie, ca director operaţional, şi urmează să preia rolul de director general în iunie. El are experienţă în restructurarea companiilor şi reputaţia că taie fără milă costurile.

Provocarea cu care se va confrunta Plassat este să inverseze lipsa de performanţă a operaţiunilor Carrefour în Europa, în special în Franţa, într-o perioadă în care stagnarea salariilor, măsurile guvernamentale de austeritate şi creşterea preţurilor reduc veniturile populaţiei.

Analiştii anticipează că Plassat va aştepta cel puţin până în iunie sau, mai probabil, până la publicarea rezultatelor Carrefour pentru primul semestru, în august, înainte de a-şi prezenta strategia pentru al doilea mare retailer al lumii, după Wal-Mart.

Gonzalez-Hurtado, care a fost recrutat ca director comercial în noiembrie 2009 de către director general Lars Olofsson, a fost membru al comitetului executiv al Carrefour.

Anul trecut, Carrefour s-a confruntat cu întrebări jenante legate de numirea lui Gonzales-Hurtado, după ce Reuters a relatat că fostul său angajator a negat că acesta a deţinut funcţia menţionată în CV.
Carrefour nu a confirmat plecarea celor doi directori şi nu a comentat de ce numele acestora nu mai figurează pe lista membrilor conducerii, de pe site-ul grupului.

Plassat se va întâlni joi cu reprezentanţii sindicatelor, pe fondul temerilor că grupul va concedia mii de angajaţi din Franţa.

Vânzările Carrefour la nivel mondial au urcat în primul trimestru cu 1,5%, la 22,49 miliarde euro. În condiţii comparabile, eliminând efectele de calendar, variaţia preţului carburanţilor şi a cursului de schimb valutar, vânzările Carrefour la nivel mondial au coborât cu 0,1% în primul trimestru, în principal din cauza performanţelor dezamăgitoare ale hipermarketurilor din Franţa şi impactului măsurilor de austeritate implementate în statele din sudul zonei euro, unde consumatorii au redus bugetele destinate chetuielilor discreţionare.

În România, vânzările Carrefour au crescut cu 3,6% în primul trimestru al acestui an, la 277 milioane euro, de la 267 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut.

Carrefour are în România 52 de supermarketuri, 5 francize şi 25 de hypermarketuri.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...