Noul director comercial al Airbus vine de la Rolls Royce

Airbus l-a angajat pe şeful diviziei de motoare al grupului britanic Rolls-Royce, Eric Schulz, pentru a-l înlocui pe veteranul John Leahy în funcţia de director comercial al grupului aeronautic european, după luni de incertitudini pe acest subiect, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 28 nov. 2017, 08:17
Noul director comercial al Airbus vine de la Rolls Royce

Schulz, care din ianuarie 2016 este preşedintele diviziei aerospaţiale civile a Rolls Royce, va răspunde în faţa directorului general al Airbus, Tom Enders, şi se va alătura grupului aeronautic european în ianuarie 2018, a informat marţi Airbus, confirmând un recent raport al Reuters.

”Suntem încântaţi că Eric Schulz se va alătura echipei noastre. El are o experienţă extinsă în industria aerospaţială, o înţelegere profundă a operaţiunilor aeriene şi a motoarelor aeronavelor, precum şi capacitatea de a conduce eficient o companie într-un mediu dificil şi complex”, a afirmat Enders.

Conform Reuters, Schulz a fost recomandat pentru funcţia de director comercial al Airbus în scopul revitalizării companii, care se confruntă cu dificultăţi după ce procurorii din Marea Britanie şi Franţa au lansat investigaţii de fraudă şi mită în legătură cu vânzarea unor avioane produse de grupul aeronautic european.

Schulz, un inginer francez în vârstă de 54 de ani, şi-a început cariera la unul dintre fondatorii Airbus, fosta companie franceză de stat Aerospatiale, înainte de a lucra la furnizorul de componente aerospaţiale Goodrich.

El face parte din echipa relativ nouă de conducere a Rolls-Royce care a ajutat compania să depăşească scandalul legat de corupţie şi problemele financiare.

Numirea sa consolidează legăturile dintre Airbus şi Rolls-Royce.

În ultimele şase luni, acţiunile Airbus au urcat cu 18,5%, la Bursa de la Paris.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...