Noul Ford Fiesta a fost lansat în România şi costă de la 10.400 de euro

Ford a lansat pe piaţa din România, la finalul lunii februarie, facelift-ul modelului de clasă mică, Fiesta, cu preţuri pornind de la 10,400 de euro, pentru varianta cu trei uşi.
Economica.net - sâm, 09 mart. 2013, 08:00
Noul Ford Fiesta a fost lansat în România şi costă de la 10.400 de euro

Anul trecut, Ford a fost liderul de piaţă în România pe clasa mică, reuşind să vândă 1.870 de modele, ceea ce i-a conferit o cotă de piaţă de 16.03%.

La exterior, faţă de varianta precedentă, lansată în 2008, au fost efectuate mici retuşuri, farurile au fost redesenate şi au primit un set de leduri, iar stopurile au fost şi ele restilizate. În rest, cu excepţia capotei, a grilei frontale şi a oglinzilor puţin redesenate, maşina este aceeaşi.

Pe actuala generaţie se regăsesc şi noile motoare de 1.0 litru şi 100 de cai putere, care beneficiază de tehnologia ecoboost. Aceste motorizări, care sunt produse la fabrica de la Craiova, au fost desemnate motorul anului 2012, oferind, potrivit constructorului, un consum mic, dar şi o putere sporită. Totuşi, deşi constructorul american a anunţat un consum mediu de doar 4,3 litri la o sută de kilometri parcurşi, la drive-testul efectuat pe traseul Bucureşti-Azuga şi retur a indicat un consum de 6,8 litri la suta de kilometri.

Ca şi motorizările de 0,9 litri ce se regăsesc pe noile modele Dacia Logan şi Dacia Sandero, acestea trag bine doar dacă sunt turate la peste 3.500 de rotaţii pe minut, atunci când turbo compresorul intră în acţiune. Deşi te-ai aştepta ca la aproape 6.000 de ture maşina să urle, aceasta este silenţioasă, astfel că nici nu îţi dai seama că ai ajuns la 70 de kilometri pe oră, iar tu ai rămas în treapta a doua a cutiei de viteze.

Bineînţeles, că fiind un model nou, din dotările maşinii nu puteau lipsi tehnologiile moderne, astfel că noul Fiesta beneficiază de sistemul Sync, prin care şoferul îşi poate conecta la computerul de bord telefonul mobil folosind sistemul bluetooth. Totodată, în cazul unui accident, sistemul Sync poate suna automat la serviciul de urgenţă 112, comunicarea cu operatorul făcându-se în timp real.

 Modelul beneficiază de funcţia start-stop, care permite conducătorului auto să scadă consumul, atunci când maşina este oprită la semafor, repornirea făcându-se doar prin apăsarea ambreiajului.

De asemenea, pentru a porni maşina, nu mai este nevoie ca şoferul să introducă o cheie, maşina detectând prezenţa acesteia în interiorul său. Practic, şoferul poate să ţină cheia în buzunar sau în geantă, iar maşina să fie pornită.

O altă inovaţie este reprezentată de sistemul My Key, prin care posesorul maşinii poate limita anumite funcţii atunci când împrumută maşina copilului. De exemplu, părintele poate limita viteza maximă de deplasare, volumul audio, dar şi să nu dezactiveze sistemele de siguranţă ale maşinii, precum controlul stabilităţii.

Competitorii noului Fiesta sunt Renault Clio, VW Polo, Peugeot 208 şi Skoda Fabia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...