Noul grup LafargeHolcim va realiza economii de 1,4 miliarde de euro, ca urmare a fuziunii

Noul grup LafargeHolcim şi-a lansat, mercuri, operaţiunile pe plan mondial, unul dintre obiective fiind realizarea unor economii de 1,4 miliarde de euro în următorii trei ani, ca urmare a fuziunii dintre Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), transmit RTT News şi Reuters.
Economica.net - mie, 15 iul. 2015, 08:14
Noul grup LafargeHolcim va realiza economii de 1,4 miliarde de euro, ca urmare a fuziunii

Tranzacţia va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

Acţiunile LafargeHolcim sunt listate la Bursele din Zurich şi Paris.

Printre obiectivele noului grup se află o alocare riguroasă a capitalului şi reducerea generală a cheltuielilor de capital, promovarea inovaţiilor, un nou model operaţional orientat către clienţii locali.

Pentru realizarea fuziunii, Lafarge şi Holcim au obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru realizării fuziunii, după ce firmele au fost de acord să vândă fabrici, terminale şi cariere de nisip. Astfel, Lafarge va vinde o fabrică de ciment şi o carieră de piatră din statul Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana.

Anterior, Lafarge a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea fabricii din Iowa şi a unui număr de şapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari în numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa.

Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi alte regiuni.

În decembrie, Uniunea Europeană a informat că, în schimbul fuziunii, Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, iar Holcim trebuie să vândă subsidiarele din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

În primul trimestru din 2015, profitul net al Holcim a urcat la 310 milioane de franci elveţieni (330 milioane de dolari), de la 80 milioane de franci în primele trei luni din 2014.

Profitul operaţional al Lafarge a urcat cu 17%, în perioada ianuarie – martie 2015, la 403 milioane de euro (451 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 368 milioane de euro.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...