1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

News

Noul Mercedes unguresc, fără camuflaj. Imagini spion

Mercedes CLA va fi prezentat, cel mai probabil la Salonul Auto de la Detroit din 2013. Dacă până acum Mercedesul care va fi produs la fabrica din Ungaria a fost surpins doar acoperit de "camuflaj", au apărut primele imagini cu CLA  fără camuflaj.

15 sep, 2012 | ECONOMICA.net

Jurnaliştii germani de la Der Spiegel au publicat poze cu Mercedes CLA testat de nemţi în Islanda în localitatea Grindavik. După ce prototipuril testate păreau să nu se fi modificat prea mult faţă de CSC - Concept Style Coupe prezentat la Salonul Auto de la Beijing, se pare că lucrurile s-au mai modificat.Diferenţe s-au accentuat după cum se vede în imaginile din galeria foto.Totuşi, linia a rămas  aproape de cea a conceptului prezentat în China.

Vezi aici video cu Mercedesul unguresc testat pe circuitul de la Nurburgring

Mercedes CLA va fi asamblat la uzina Kecskemet din Ungaria din 2014 şi se va baza pe platforma tehnică a modelelor A şi B-Klasse.

Mercedes CLA va avea patru uşi şi doar 4 locuri. Dimensiunile nu vor fi foarte departe de cele ale prototipului CSC: lungime 4637mm, lăţime 1891 mm, înălţime 1398mm.

Motorizări

benzină

2 litri turbo , 4 cilindri, 211 cai putere, cutie de viteze în şapte trepte cu dublu ambreiaj şi tracţiune integrală

1,6 litri, 120 cai putere (CLA 180) şi 2 litri 154 cai putere (CLA 200).

diesel

1,8 litri CDI, 108 cai putere, 2 litri CLA de 134 cai putere şi  CLA 220 CDI cu 168 cai putere şi 2,2 litri.

În luna august, o variantă care părea a fi modelul de top, AMG şi-a făcut o scurtă aparţie în caadrul unui eveniment Mercedes.

 Uzina de la Kecskemet va avea o capacitate anuală de 100.000 de unităţi, însă această cifră ar putea fi triplată prin creşterea numărului de schimburi. Directorul general al Mercedes-Benz Hungaria, Ingo Frohlich, a declarat că societatea se aşteaptă ca noua generaţie de autovehicule Mercedes B class să înregistreze o creştere a vânzărilor de două cifre în Ungaria în acest an, după ce în 2011 au fost vândute 1.085 de automobile.

O investiţie de 800 milioane de euro, uzina din Ungaria a grupului Daimler ar urma să aibă un personal de 2.500 de angajaţi până la finele acestui an. La această facilitate vor fi produse următoarea generaţie de modele compacte Mercedes A şi B class, urmând ca în 2013 să înceapă producţia la modelul CLA.

Sursa foto: Bernhard Kohlmeier, Der Spiegel

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO