1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Noul ministru al Economiei merge la AGA Electrica SA, unde se decide creșterea veniturilor administratorilor, pentru a se opune - UPDATE

Virgil Popescu, noul ministru al Economiei și Energiei, Virgil Popescu, merge la ședința Adunării Generale a Acționarilor Electrica SA, unde statul este cel mai mare acționar.

13 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

UPDATE: Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri participă la ședința AGA Electrica, în care se votează indemnizații mărite pentru administratori.

Iată ce a scris Virgil Popesu pe pagina sa de facebook

"Particip la Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA care are loc la sediul central al societății, în calitate de reprezentat legal al statului român.

Este o premieră. Prin acest gest dăm dovadă de responsabilitate.

Așa cum am spus...îmi dedic toată energia pentru a rezolva problemele, pentru onoranta misiune care mi-a fost încredințată prin acest mandat de ministru.

Mesajul pe care intenționez să îl transmit este aceala că noul Guvern încurajează performanța companiilor din energie și reprofesionalizarea acestora".

Popescu analizează posibilitatea de a merge la AGA care va avea loc mâine, 14 noiembrie, potrivit unor surse din minister, ceea ce ar fi un demers inedit: niciun ministru nu a fost prezent la AGA, cel puțin de când Electrica a fost listată la Bursă.

Sursele noastre spun că Popescu ar dori să meargă acolo pentru a se opune intenției administratorilor Electrica de a se vota indemnizații și compensații (în caz de terminare anticipată a mandatului) mărite substanțial.

La ora redactării acestei știri, nu este confirmată încă oficial participarea ministrului la AGA.

Puteți citi mai multe despre ce urmează să se voteze în AGA Electrica aici:

Administratorii Electrica vor să-şi dea indemnizații nelimitate şi compensaţii de zeci de mii de euro la plecare, de fiecare


Liberalul Popescu este ministru de puțin timp la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (are a preluat fostul Minister al Energiei din Executivul PSD-ALDE) și nu și-a precizat poziția în chestiunea indemnizațiilor administratorilor de la companiile energetice din coordonarea ministerului său.

Totuși, primăvara trecută, în moțiunea simplă depusă împotriva ministrului ALDE al Energiei de atunci, Anton Anton, PNL era extrem de dur în această chestiune.

Iată un extras din textul moțiunii:

“Preocuparea adevăratului ministru al energiei, Daniel Chiţoiu, era cum să mărească la un nivel obraznic indemnizaţiile oamenilor puşi de ALDE în conducerea Electrica SA. Vorbim despre indemnizaţii de 10 000 – 15 000 de euro pe lună, adică de peste 20 de ori mai mari decât cele ale Enel România sau Engie, în profund dispreţ faţă de milioanele de români şi miile de angajaţi ai Electrica S.A. care supravieţuiesc, de la o lună la alta, cu salariul minim pe economie. Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”

Gicu Iorga este unul dintre cei șapte administratori ai Electrica, reprezentant din partea statului. El a fost însă demis cu câteva ore în urmă din postul de secretar general al fostului Minister al Energiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO