1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Noul preşedinte desemnat al CNA: Soţul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese

Laura Georgescu, desemnată preşedinte al CNA, dar încă nevalidată de Parlament, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că soţul ei, Marius Georgescu, lucrează ca editor în Televiziunea Română, precizând că nu se consideră într-un eventual conflict de interese.

10 ian, 2013 | Mediafax

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a organizat, joi, o conferinţă de presă, pentru a "se prezenta" publicului, în noua formulă, care cuprinde patru noi membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Florin Gabrea. Cu toate acestea, Florin Gabrea nu a participat la conferinţa de presă, nefiind precizat motivul absenţei sale.

"Scopul întâlnirii noastre este să ne prezentăm în noua formulă şi să aflaţi ce strategie îşi pregăteşte CNA pentru anul în curs. Patru din cei 11 membri sunt noi şi mă refer la Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, votat acum două zile vicepreşedinte, şi la mine, propunerea Consiliului pentru funcţia de preşedinte", a spus în conferinţa de presă Laura Georgescu.

Întrebată în conferinţă dacă consideră că este în vreun fel incompatibilă cu noua funcţie de preşedinte al CNA, asimilată celei de ministru, având în vedere că, potrivit propriei declaraţii de avere, (publicată pe site-ul Departamentului pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României, n.r.) soţul său, Marius Georgescu, este angajat al Televiziunii Române, Laura Georgescu a răspuns: "Da, recunosc «delictul» (exprimare ironică, n.r.) de a fi soţia unui editor la programul de ştiri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relaţie credeţi-mă funcţionează până la jumatea drumului. Eu vin până la jumatea drumului în faţa dumneavoastră şi aştept reciprocitate. Cum ar putea un editor care redactează ştiri să fie în conflict de interese cu funcţia asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicţie cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri şi primele 4 instituţii reprezentate aici".

Pe de altă parte, în cadrul CNA nu a mai existat o astfel de situaţie, ca soţul sau soţia unui membru al CNA, desemnat preşedinte, să fie angajat al vreunei televiziuni.

"(...) eu sunt funcţionar public şi am absolvit curs de conflict de interese şi incompatibilităţi, aştept cu mare drag să împărtăşesc (...) unde este conflictul de interese între un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative şi Sport din cadrul Televiziunii Române (...) - ce delict Dumnezeule mare?! (...) şi un om propus de CNA şi susţinut de alţi 10 oameni cred eu cerebrali, reprezentând primele patru instituţii din această ţară, dar aştept", a mai spus Laura Georgescu.

Întrebată cine a propus-o şi de ce şi-a dorit funcţia de preşedinte al CNA, pentru care Laura Georgescu a fost singura candidată şi câştigătoare într-o şedinţă cu uşile închise desfăşurată pe 28 decembrie, aceasta a răspuns: "Zece ani de zile am fost jurnalist şi producător TV. După 10 ani, din raţionamente absolut umane, dorinţa de a avea copii, am trecut în administraţia publică centrală. De zece ani, lucrez în Guvernul României. Am fost propunerea acestei instituţii fiindcă de zece ani mă cunoşteau".

Ea a mai spus că şi-a dorit să vină pentru a fi alături de ceilalţi membri ai CNA. "De ce mi-am dorit să vin? Există o perioadă în viaţa oricărui om în care deşi toate judecăţile spun nu, el spune da. Şi sunt vie, mulţumesc lui Dumnezeu, încât să spun da încerc, da putem. Cred că am venit în primul rând din respect pentru Cristina Trepcea şi Narcisa Iorga, două femei pe care a trebuit să le cunosc întâi din presă. Cred că am venit pentru Răzvan Popescu, pentru Mihai Mălaimare, pentru Cristian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, să pun umărul să ne facem treaba şi cred că am venit pentru toţi colegii mei, care astăzi sunt puncte cheie în toate televiziunile şi sunt mândră de acest lucru şi am venit pentru toţi românii, cu care mă solidarizez, în secunda în care mă uit la televizor", a spus Laura Georgescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO