Noul şef al BRD îşi începe mandatul la 1 mai

Alexandre Paul Maymat a fost propus pentru a prelua poziţia de administrator al BRD-Groupe Societe Generale, începând cu 1 mai, ca urmare a retragerii din funcţie a lui Guy Poupet, preşedinte -director general al băncii, a anunţat joi banca.
Economica.net - joi, 22 mart. 2012, 13:42
Noul şef al BRD îşi începe mandatul la 1 mai

Numirea lui Maymat este condiţionată de obţinerea aprobării de la Banca Naţională a României.

Schimbările în CA vor fi votate într-o AGA programată pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de bancă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Agenţia MEDIAFAX a anunţat la începutul lunii decembrie că Maymat va prelua conducerea BRD, după plecarea lui Poupet. Anterior, Maymat a fost administrator şi director general al Societe Generale Camerun.

În aceeaşi AGA, acţionarii vor vota şi propunerea de dividend. BRD-Groupe Societe Generale propune acţionarilor distribuirea unor dividende în valoare cumulată de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro), în scădere cu 7% faţă de suma acordată anul trecut din câştigul aferent anului 2010.
Valorea dividendului brut este de 0,1669 lei/acţiune.

BRD a înregistrat anul trecut un profit net de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro), în scădere cu 7%. Astfel, valoarea dividendelor pe care banca le-ar putea distribui reprezintă 25% din profitul net din 2011.

Banca a acordat anul trecut dividende de 125 milioane lei, respectiv un dividend brut de aproape 0,1795 lei/acţiune, din profitul consemnat în 2010, de 501 milioane lei.

Pe ordinea de zi a AGA figurează şi aprobarea unui program cadru de emitere de obligaţiuni de către BRD pe piaţa locală şi internaţională de capital (MTN – Medium Term Notes), în perioada 2012 – 2015.

Preşedinte-director general al băncii, Guy Poupet, spunea la începutul lunii martie că instituţia este pregătită să lanseze programul MTN, sigura variabilă fiind momentul oportun, care depinde de condiţiile de piaţă.

Alte subiecte pe ordinea de zi sunt aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an şi a situaţiilor financiare pentru anul trecut.

BRD are un capital social de 696,9 milioane lei, divizat în 696,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.
Grupul financiar francez Societe Generale este acţionarul majoritar al BRD şi controlează circa 59% din acţiuni. În acţionariat se regăsesc şi cele cinci SIF-uri, cel mai mare pachet, de puţin peste 5% din titluri, fiind deţinut de SIF Oltenia.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...